Напълно подкрепям извънредните мерки, предложени от правителството. По-добре да се

...
Напълно подкрепям извънредните мерки, предложени от правителството. По-добре да се
Коментари Харесай

Лекар: Трябват крути мерки срещу COVID-19 сега, докато не е настъпила лавината

„ Напълно поддържам изключителните ограничения, препоръчани от държавното управление. По-добре да се вземат по-крути ограничения в този момент, когато имаме 23 случая, а не когато настъпи лавината и стане една геометрична градация на повишаване на тези инфектирани “. Това сподели доктор Асен Меджидиев, ръководител на Столична гилдия на БЛС и шеф поделение „ Уши, нос, гърло “ в „ Пирогов “ пред БТВ.

Той е безапелационен, че би трябвало да се ограничи скупчване на доста хора на едно място.

„ От опит знаем обаче, че българинът не е най-дисциплинираният пациент. Ние не можем да вменим на жителите самосъзнанието “, сподели доктор Асен Меджидиев.

Той още веднъж посъветва при първи признаци хората да звънят по телефона на персоналния си доктор, а не да отиват пред кабинета.

Д-р Асен Меджидиев съобщи, че в „ Пирогов “ няма проблем с личния състав. По думите му всички хора интензивно се включват в битката против ковид, без да мислят за себе си.

„ От през вчерашния ден създадохме фонд, с който да оказваме помощ в основаната епидемиологична конюнктура, с който да можем да оказваме помощ на лекари, когато има потребност от спомагателни защитни дрехи, спомагателни средства за битка с ковид. Имаме насъбрани към 200 000 лв. в този фонд “, сподели още доктор Меджидиев. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР