Напълно е реалистично в края на 2024 г. да имаме

...
Напълно е реалистично в края на 2024 г. да имаме
Коментари Харесай

Нанков обеща цяла магистрала на Северна България до 2024 г.

" Напълно е реалистично в края на 2024 година да имаме напълно приключена автомагистрала " Хемус ". Това може да стане с доста добра организация”, съобщи в Народното събрание министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков, представен от Нова телевизия.

" До края на годината ще се строят 77 км, нови 85 км ще се търгуват. Остават единствено към 90 км, които през 2019 година от Велико Търново до пътен възел " Буховци ", област Търговище, още веднъж ще търгуваме и 2019 година ще стартираме тяхното изграждане”, изясни Нанков. Той бе безапелационен, че новата автомагистрала " Хемус " ще дава отговор на всички условия.

" От 5 май държавното управление е дало старт на пътни планове за към 1,4 милиарда лева Сключихме контракти за строително-монтажни действия за съвсем 500 млн. лева Ремонтират се второкласни, третокласни, а и общински пътища, мостови уреди, тунели и други уреди от техническата инфраструктура. Смея да настоявам, че всички публични поръчки са обществени, транспарантни и в цялостно сходство с нормативната уредба ", сподели Нанков.

Той акцентира, че огромният брой претенденти за публичните поръчки е доказателство, че се работи " на ярко и под прожекторите ". Нанков изясни също, че критериите за участниците не са дискриминационни. " В този ракурс е и фактът, че броят на обжалванията е извънредно невисок през последната година и половина, което още веднъж потвърждава, че процедурата и работата на комисиите са без забележки ", добави министърът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР