Нападението с дрон срещу Москва и Московска област беше пълна

...
Нападението с дрон срещу Москва и Московска област беше пълна
Коментари Харесай

Руски депутат: Москва няма системи за засичане на дронове

Нападението с дрон против Москва и Московска област беше цялостна изненада за популацията - нямаше предупредителни сигнали за нахлуване от въздуха, разяснява Руската работа на Би Би Си.

" и нашите радарни системи не ги видяха. За да се предотвратят сходни обстановки, е нужна рационализация на противовъздушната защита ", изясни пред изданието " ФедералПрес " генерал-лейтенант Виктор Соболев, член на Комисията по защита на Държавната дума.

" Трябва да въведем нови системи. Занимавам се с този проблем . Трябва да създадем системи, които да виждат дронове на доста ниска височина ", сподели той.

А неговият сътрудник от същата комисия и също някогашен военачалник, Андрей Гурулев, сподели, че скоро може да бъде признат закон, който да забрани снимането на полети на дронове. " Сега имаме закони, мисля, че ще предизвикваме и приемем въпроса за наказателна отговорност за видеозаснемане ", даде обещание Гурулев.
 Три часа въздушна паника в Украйна, дронове свалени над Киев
Три часа въздушна паника в Украйна, дронове свалени над Киев

Властите приканиха жителите да се съблюдава осведомителна тишина

Припомняме, че тази заран стана ясно, че  осем дрона са били засечени в Московска област.  Всички те са били прихванати и свалени напът за столицата , съобщи и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

По данни на военните столицата е атакувана от осем дрона , всички са свалени - три от тях посредством средствата за радиоелектронна битка, а пет от Противовъздушна отбрана системата - " Панцир-С ", в Подмосковието.

Министерство на защитата на Русия заяви, че зад офанзивата на Москва стои Киев.

ЗРК Панцирь, Москва
Прекрасний ракурс для OSINT-корегування
— Anzhela Antonova (@AnzhelaAntono19)
Два от дроновете нанесоха провали по жилищни сгради  - единият се е забил в последните етажи на жилищния дом на Профсъюзния бул., №98. Разрушени са фасадата и прозорците. Вторият дрон е попаднал в 24-етажен блок на улица " Атласова ". Жителите на няколко блока са евакуирани. Те ще могат да се върнат в домовете си откакто работата на службите завърши.

Няма съществено пострадали хора, оповестиха управляващите.
 Атаката с дрон против Кремъл евентуално била проведена от Украйна
Атаката с дрон против Кремъл евентуално била проведена от Украйна

Атаката не била интервенция под подправен байрак от страна на Русия

Андрей Картаполов, началник на Комисията по защита на Държавната дума , назова офанзивата с дрон против Москва " осведомителна акция ". " Това стана допустимо, тъй като имаме доста огромна страна и постоянно има малка врата, където дрон може да лети, заобикаляйки регионите, където са ситуирани системите за противовъздушна защита, сподели той пред RBC. " Това е осведомителна акция в по-голямата си част. е предопределен за да провокира вълна от суматоха, те ще стартират да разискват цялото нещо. Основното за нас е да предотвратим това. Това е акт на заплашване, ориентиран към цивилното население. "

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява офанзивата с дронове против Москва по следния метод: " Ясно е, че приказваме за отговор на киевския режим на нашите доста ефикасни удари по един от центровете за взимане на решения. Този удар бе тази неделя ".

Песков не посочи кой център за взимане на решения има поради, като добави, че президентът Владимир Путин е получил рано сутринта информация за офанзивата от Министерството на защитата, Министерството на изключителните обстановки, кмета Собянин и губернатора Воробьов. На въпрос възнамерява ли се послание на Путин по този въпрос, той отговори, че към този момент " няма специфични проекти " .

Песков съобщи, че не може да разяснява сигурността на Москва, само че все пак изрази мнение, че системата за противовъздушна защита работи добре. " Знаем, че, популярност Богу, няма жертви. И сега няма опасност за жителите на Москва и Московска област ", цитира Интерфакс думите му.
 Дронове в пет съветски области
Дронове в пет съветски области

Взривове и в Бердянск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР