Нападателят Роберт Левандовски се надява Байерн Мюнхен да се наложи

...
Нападателят Роберт Левандовски се надява Байерн Мюнхен да се наложи
Коментари Харесай

Левандовски: Байерн е на добър път и ще докаже, че е най-добрият в Германия

Нападателят Роберт Левандовски се надява Байерн Мюнхен да се наложи над Борусия Дортмунд в битката на двата си някогашни тимове за купата в Бундеслигата, заяви ДПА.

Левандоски, който сега е в Барселона, сподели пред Sport1 по време на спортните премиите " Лауреус " в Париж, че " постоянно ще бъда за Байерн ".

34-годишният футболист игра за Борусия Дортмунд в интервала 2010-2014, преди да премине в Байерн, където игра в продължение на осем години и направи няколко голови върха, както и завоюва требъл с тима през 2020 година, с изключение на всички други титли.

Байерн е с точка пред отбора от Дортмунд три кръга преди края на спорен и променлив сезон за баварския гранд. Отборът се бори за 11-а поредна купа в Германия, до момента в който Борусия се пробва да вземе първа шампионска купа от 2012 година насам.

" Чух, че доста хора в Германия и Европа имат вяра, че ще е по-добре за Бундеслигата, в случай че Дортмунд завоюва. Но аз постоянно ще бъда с Байерн и не споделям тези очаквания ", сподели полякът.

" Стискам палци на момчетата да завоюват и да покажат, че са най-хубавите. Ще бъдат три вълнуващи мача ", добави той.

Who would you prefer to win the Bundesliga, Bayern or Dortmund?

Lewandowski: " I've heard a lot of people say that it would be better for the Bundesliga if Dortmund were champions, but I'm always with Bayern and I hope they win the title and prove that they are the best. "
— Barça Universal (@BarcaUniversal)
" Вярвам, че Байерн е на добър път. Разбира се в последните седмици се случиха доста неща, само че мисля, че Байерн е с една концепция по-напред ", сподели още Левандовски.

Левандовски е напът да завоюва шампионата на Испания с Барселона и съобщи, че се надява, че тимът ще се оправи по-добре в Европа през идващия сезон, като през тази компания бяха в една група с Байерн в Шампионската лига.

" По-добре сме готови от предходната година, когато играхме в групите на Шампионската лига. Мисля, че можем да създадем идната крачка ", сподели той.

" Беше доста рано за мен последния път и бе предизвикателство да играя против Байерн. Но в този момент ще бъде по-лесно ", има вяра Роберт Левандовски.

Lewandowski: " I hope things will go better next season in the Champions League. In the first group stage it was still too early, and also for me personally playing against Bayern Munich at that time was very emotional and therefore very difficult for me. "
— Barça Universal (@BarcaUniversal)
 

Българска телеграфна агенция / Автор: Христо Бонински
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР