Нападателят на ПСЖ - Лионел Меси записа уникално постижение вчера.

...
Нападателят на ПСЖ - Лионел Меси записа уникално постижение вчера.
Коментари Харесай

Меси записа поредно уникално постижение

Нападателят на ПСЖ - Лионел Меси записа неповторимо достижение през вчерашния ден. Той се разписа при успеха с 3:0 над Марсилия в мача от 25-ия кръг на Лига 1 и стана първият състезател, отбелязал 700 гола в топ 5 на шампионатите в Европа. Меси има 672 попадения за Барселона и 28 за ПСЖ в общо 840 мача.

През октомври 2022 година Кристиано Роналдо, който тогава играеше за Манчестър Юнайтед, също преодоля летвата от 700 гола в кариерата си - 450 гола за Реал Мадрид, 144 за Манчестър Юнайтед, 101 за Ювентус и 5 за Спортинг.
Португалското състезание обаче не е в топ 5 и по тази причина петте му попадения за отбора от Лисабон, не се зачитат за тази ранглиста.

Преснел Кимпембе получи контузия след по-малко от 20 минути игра при успеха на ПСЖ с 3:0 против Марсилия в неделя, откакто падна, до момента в който се връщаше обратно. Играчът очевидно страдаше от болежка и легна по очи, преди да бъде заменен. Мениджърът Кристоф Галтие след това разкри, че Кимпембе е раздрал ахилеса си и няма да се завърне до края на сезона, откакто клубът удостовери информацията.

Това е голям удар за ПСЖ, който играе с Байерн Мюнхен в реванша от осминафиналите на Шампионската лига идната седмица, като немският тим води с общ резултат 1:0.

Кимпембе претърпя тежък сезон, белязан от поредност от травми. Той пропусна Световното състезание за Франция поради проблем с подколянното сухожилие и в този момент е изправен пред това да отсъства до края на акцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР