Нападатели са овладели нов танкер, свързван с Израел, край йеменското

...
Нападатели са овладели нов танкер, свързван с Израел, край йеменското
Коментари Харесай

Край Йемен отвлякоха втори кораб с българи на борда

Нападатели са овладели нов танкер, свързван с Израел, край йеменското пристанище Аден в Арабско море. Това заяви Асошиейтед прес като се базира на източници от американските управляващи, съгласно които става дума за танкера Central Park ръководен от компанията Zodiac Maritime.

За българи на борда съгласно информацията на организацията приказва самата компания. Същата група, която твърди, че не има, а единствено ръководи съда (но съгласно АП е обвързвана със собствеността му), споделя в изказване, че на борда на кораба са 22-ма души екипаж, измежду които: " руснаци, виетнамци, българи, индийци, грузинци и филипинци ".
 
Точно преди седмица транспортен съд, обвързван от йеменските бунтовници хути (известни и като хуси) с израелски предприемач, бе похитен в Червено море. На борда му има двама българи, измежду които е и капитанът.
 
" Има доказателства, че неидентифицирани бойци са овладели транспортен съд в Аденския залив ", споделя, представен от " Ал Арабия ", американски представител на Пентагона. " Силите ни и силите на съдружниците се намират наоколо и следят обстановката в Аденския залив ".
 

مسؤول دفاعي أميركي: دلائل على قيام مسلحين مجهولين بالاستيلاء على سفينة في خليج عدن #العربية_عاجل
— العربية عاجل (@AlArabiya_Brk) November 26, 2023

Платформата Marine Traffic сочи, че танкерът плава под либерийски байрак. Последната му известна позиция за платформата е южно от Суецкия канал, на стотици километри северно от мястото бе похитен преди седмица Galaxy Leader, само че информацията е от 22 ноември (средата на тази седмица).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР