Наоми Осака среща сериозни затруднения с това да възобнови върховата

...
Наоми Осака среща сериозни затруднения с това да възобнови върховата
Коментари Харесай

Поредно разочарование за Осака: Финалистката от АО я отстрани на старта в Ню Йорк!

Наоми Осака среща съществени усложнения с това да възобнови върховата си форма, откакто имаше паузи от тениса заради разнообразни аргументи в хода на 2021-ва година нарушена игрова процедура. Японката, както сама е споделяла нееднократно, таи най-топли усеща от Откритото състезание на Съединени американски щати, откъдето датират две от общо четирите ѝ,,мейджър " трофеи, и за никого няма да бъде неистина, в случай че кажем, че погледът ѝ в последните месеци беше ориентиран напълно към конкуренцията в Ню Йорк.

Бившата номер едно взе присъединяване в едвам два шампионата на клей, а след това пропусна целия сезон на трева, до момента в който от началото на месеца със завръщането на надпреварите на твърда настилка просто не виждаме същата тази активност в мачовете на Наоми. Жребият за US Open надалеч не бе благоразположен към Осака и още на старта я изправи против домакинската представителка и финалистка от АО - Даниел Колинс, която излезе на корта извънредно стимулирана, с цел да разочарова двукратната шампионка във,,Flushing Meadows " и освен това го стори сполучливо след час и 36 минути игра - 7:6(5) 6:4. Световната номер 19 по този метод се класира за втория кръг на шампионата, където я чака много по-леко затруднение в лицето на квалификантката Кристина Букша.

Двубоят имаше желан старт за японката, която още в дебютните минути демонстрираше забележителен напредък в напредването си по отношение на последните си срещи и справедливо взе ранен превес от пробив при 3:0. Американката скоро обаче се съвзе от първичния потрес и ударите ѝ все по-често намираха безкомпромисно линиите, трансформирайки се в печеливши такива и тя възвърне равенството. Последва продължителна доминация на сервиращите, в която мигове на съмнение се видяха от някогашната номер едно, само че нищо по-сериозно не се случи и събитията на корта доведоха до логически тайбрек, където двете вървяха ръка за ръка, преди при резултат 5:5 Осака да пресили доста форхенда си, който излезе надалеч в навън и на процедура предреши крайния излаз на откриващия сет, записвайки го в актива на Колинс.

Развитието на старта на втората част се оказа сходно с това на първата, откакто двукратната шампионка изигра безукорен гейм на ретур и осъществя ранен пробив. Световната номер 19 обаче побърза да вгорчи позитивните страсти за японката незабавно оползтвори опцията си за рибрейк, а след това на два пъти удържа подаването си, отразявайки брейкбол - 4:3. Колинс безспорно с хода на конфликта закупи нужната убеденост и одобри извънредно офанзивна роля при началния удар на някогашната номер едно в осмия гейм, като пласира неколкократно ударите си върху главната линия, трансформирайки ги в попадения, които ѝ донесоха късен пробив, който с изявите си в идните минути американката трансформира в съдбоносен подобен за сензационната си победа на старта на US Open.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР