Нанси Пелоси посети Киев Не идвайте да се биете в

...
Нанси Пелоси посети Киев Не идвайте да се биете в
Коментари Харесай

Зеленски към руските войници: Хиляди ще бъдат убити, по-добре да оцелеете на родната си земя

Нанси Пелоси посети Киев
Не идвайте да се биете в Украйна, тъй като хиляди от вас ще бъдат убити и ранени. Знаем, че съветското командване се готви за нови тежки загуби. Тези елементи, чийто персонален състав беше съвсем изцяло погубен или доста отслабен през март-април, набират нови хора. С ниска мотивация. Със слаб военен опит”. Това сподели украинският президент Володимир Зеленски, като се обърна към съветските бойци в постоянното си среднощнообръщение, представен от УНИАН.

Той съобщи, че съветските командири лъжат своите бойци, че носят сериозна отговорност за отхвърли си да се бият.

„ Всеки съветски боец към момента може да избави живота си. По-добре е да оцелееш в Русия, в сравнение с да умреш на нашата земя”, сподели президентът.

Зеленски разгласява видеоклип от срещата си с ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати Нанси Пелоси, което е на посещаване в Киев.

„ Съединени американски щати са водач на мощната поддръжка на Украйна в битката против експанзията на Русия. Благодарим ви, че помогнахте за отбраната на суверенитета и териториалната целокупност на страната ни!”, написа Зеленски на Facebook страницата си.



Поради дейностите на съветските окупатори Министерството на инфраструктурата на Украйна реши да затвори редица морски пристанища .

Пристанищата Херсон, Скадовск, Мариупол и Бердянск ще бъдат затворени, съгласно уеб страницата на кабинета.

Правителството добави, че пристанищата ще възобновят работата си, когато още веднъж бъдат следени от украинската страна.

Украински бойци оповестиха през вчерашния ден, че 20 цивилни - дами и деца - са напуснали завода „ Азовстал” в Мариупол . По-рано в града дойдоха представители на Организация на обединените нации, с цел да договарят за евакуирането на блокираните в завода цивилни, които съгласно украинските управляващи са стотици.

Руските сили са нанесли удари в източния украински район Донбас. Те се пробват да завладеят регионите Лиман в Донецк и Сeверодонецк и Попасна в Луганск, към този момент без триумф.

Руската рубла ще се употребява в Херсон от през днешния ден , оповестиха подкрепяните от Русия сили, които поеха контрола над южния украински град.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР