Намирам за несправедливо, когато стане някакъв сакатлък, виновните да се

...
Намирам за несправедливо, когато стане някакъв сакатлък, виновните да се
Коментари Харесай

И с всички разрешителни, кабел може да се постави мърляво


„ Намирам за незаслужено, когато стане някакъв сакатлък, отговорните да се търсят по документи… С  търсене на отговорните по досиетата, в никакъв случай не се стига до действителната причина ”, споделя Димитър Ганчев
(снимка: персонален архив)

Случаят с убитото от ток момче в центъра на София породи доста разногласия в обществото. Вината се трансферира от институция на институция, само че дали следствието на случая ще стигне до същинската причина ?

„ Вижте, кабелите не се изолират с документи. С търсене на отговорните по досиетата, в никакъв случай не се стига до действителната причина. Виновен е оня, който не е сложил дефектнотокова отбрана на кабел, излизащ навън. Заради неговото недомислие е починал човек ”, разяснява случая интернет предприемачът във Facebook. Публикуваме без съкращения неговото мнение:

„ Намирам за незаслужено, когато стане някакъв сакатлък, виновите да се търсят по документи. Това било нелегално, това било нелегално. Катастрофата станала, тъй като водачът нямал застраховка. Заводът гръмнал, тъй като нямал лиценз. Станало офазяване, тъй като обектът бил причислен след показване на билет за баня.

Вижте, кабелите не се изолират с документи. Документите не устоят ни на вода, ни на огън. По-други материали се употребяват. И с документ, и без документ, при минус петнадесет градуса пластмасата става като стъкло и се троши ей-така, от вятъра.

Виновен е оня, който не е сложил дефектнотокова отбрана на кабел, излизащ навън. Заради неговото недомислие е починал човек. Точка. Не поради билета за баня. Кабел може да се прекара безвредно дори по дъното на море и да си стои там наквасен в солена вода без да убие никого. А може и с всички разрешителни да се сложи мърляво.
още по тематиката
По прилика с фонтана на площад Славейков, ще ви кажа какво ще излезе от документите: притежателят на парцела ще бъде санкциониран с 1000 лева Говорене, говорене, говорене, сочене с пръст на отговорни, а най-после се оказва, че никой не може да носи отговорност за гниене на изолираност. Нищо в природата не е постоянно.

С търсене на отговорните по досиетата, в никакъв случай не се стига до действителната причина. „ Несъобразена скорост ” – това написа като причина за всички ПТП-та, а каква е действителната причина – никой не знае, тъй като никой пет пари не дава. Всеки желае да знае само, че повода не е някъде в досиетата, за които той дава отговор.

Когато изграждаш каквото и да било оборудване, би трябвало да предвиждаш какво ще се случи, когато то се повреди. Ако има неточност или виновност – там е. Аз желая да знам по какъв начин е станала белята в действителния свят, не в света на досиетата. Защо се е оголила изолираност, за какво такава повреда не е била планувана, в случай че е била планувана – за какво отбраната не е паднала.

Има някаква поредност от действителни събития, довели до действителен съдбовен резултат и някой е трябвало да планува тези действителни събития. Сигурен съм, че нито едно от тези действителни събития няма отношение към това с билет за баня или с запълнен печеливш фиш от тотото е взето разрешението за включване ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР