Намаляване на осигурителната тежест с 12 процентни пункта, предлагат икономистите

...
Намаляване на осигурителната тежест с 12 процентни пункта, предлагат икономистите
Коментари Харесай

Институтът за пазарна икономика представя алтернативен бюджет за 2022 година

Намаляване на осигурителната тежест с 12 процентни пункта, оферират икономистите от Института за пазарна стопанска система. В обичайния различен бюджет, направен от тях, се залага на съществено стимулиране на стопанската система посредством по-ниско данъчно-осигурително задължение и по-ефективно разходване на постъпленията в хазната.

" Насърчаването на вложенията за по-бърз стопански напредък е в основата на оферти различен бюджет от Института за пазарна стопанска система. Въпреки вредите, нанесени от пандемията върху икономическото развиване, към този момент е време да пренастроим тласъците не към запазване на съществуващите бизнеси и възобновяване на стопанската система, а към по-високи темпове на развиване ", уверен е основният икономист на института Лъчезар Богданов:

" Шок, огромен спад, еволюционен напредък по-късно, несъмнено, неуверен, в някои месеци малко по-бързо, в други – по-зле. Това, което, е ново, не се бори с ограничения, настроени към затворени фабрики, молове или заведения за хранене ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Марта Младенова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР