Наложиха ефективно наказание от 3 г. и 6 м. „лишаване

...
Наложиха ефективно наказание от 3 г. и 6 м. „лишаване
Коментари Харесай

3 години и 6 месеца затвор за кражба на златни накити и укриване извън границата

Наложиха дейно наказване от 3 година и 6 м. „ отнемане от независимост “ на Златимир М.(на 43г.). Това оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас.

Той е признал виновността си за това, че на 23.10.2008 година, в минно населено място „ Черно море “ – ул. „ Атанас Буров “, от заложна къща, при изискванията на рисков рецидив, действайки като причинител, в съучастничество Иван В. и Олег П.- също причинители, след прелиминарен сговор с последните двама, в значителен случай, посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел – взломяване на заключващите механизми на двете входни железни порти на гореупоменатата заложна къща, посредством потребление на механически средства - тръбен ключ, железна щанга и отвертка, и посредством потребление на моторно транспортно средство - лек автомобил, лишили железна каса, ведно с намиращите се в нея парична сума в размер от 673 лева и 336 златни накита – всичко на обща стойност 39 409 лева, от владението на Р.М., акредитиран да ръководи горепосочената заложна къща към процесната дата, без негово единодушие, с желание незаконно да ги присвоят, като кражбата е в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай – закононарушение по чл.196а, вр. чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.29, ал.1, б. „ а “ и „ б “ от Наказателен кодекс, вр. чл.55, ал.1, т.1 от Наказателен кодекс.
Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим в затвор.

Златимир М. е предаден на българските правоохранителни органи от Република Гърция въз основа на издадена ЕЗА.

Олег П. и Иван В. са с наложени санкции, които са влезнали в законова мощ още през 2012 година На Олег П. е наложено дейно наказване от 3 година „ отнемане от независимост “, а на Иван В. е наложено условно наказване от 2 година, изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от 4 година

Споразумението, което е утвърдено от Окръжен съд – Бургас, е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР