Наличието на чести болести може да бъде индикация за слаб

...
Наличието на чести болести може да бъде индикация за слаб
Коментари Харесай

Как да подсилим имунитета си, ако боледуваме често?

Наличието на чести заболявания може да бъде индикация за слаб имунитет. За да го подсилим, можем да се фокусираме върху няколко основни фактора, като хранителния режим, приема на витамини и минерали, физическата интензивност, отдиха и намаляването на напрежението, както и избягването на токсините.

Когато се храним, би трябвало да се стремим да включим храни, които са богати на хранителни субстанции, които подкрепят имунната система. Някои от тези храни включват цитрусови плодове, зелени и червени пиперки, зеленчуци с тъмни листа, ядки и семена, зехтин, бяло месо, риба и мляко.

Витамините и минералите също имат значима роля за имунната система. Витамините C и E, бета-каротинът, цинкът и селенът са изключително значими за здравето на имунната система.

Редовната физическа интензивност е също значим фактор за здравето на имунната система. Трябва да се стремим да правим интензивности, които ни радват, като най-малко 30 минути дневно.

Отдихът и намаляването на напрежението също са значими за здравето на имунната система. Трябва да се стремим да получаваме задоволително сън и да използваме техники за понижаване на напрежението, като медитация, йога или други.

Важно е да се консултираме с доктор, в случай че имаме чести заболявания, с цел да изключим всевъзможни медицински проблеми, които могат да въздействат на нашия имунитет.

Боледуването постоянно може да бъде резултат от слаб имунитет. Имунната система е виновна за отбраната на тялото ни от заболявания и инфекции, тъй че е значимо да я поддържаме здрава и мощна.

Ето няколко метода, по които можем да подсилим нашия имунитет, в случай че боледуваме постоянно:

Хранителен режим - Важно е да храним нашето тяло с хранителни субстанции, които подкрепят имунната ни система. Такива храни са: цитрусови плодове, червени и зелени пиперки, броколи, зеленчуци с тъмни листа, ядки и семена, зехтин, бяло месо, риба и мляко.

Витамини и минерали - Витамините и минералите имат основна роля в имунната система. Важно е да се уверим, че консумираме задоволително витамин С, витамин Е, бета-каротин, цинк и селен.

Физическа интензивност - Редовната физическа интензивност може да помогне за възстановяване на имунната ни функционалност. Трябва да се стремим към най-малко 30 минути дневно интензивност.

Почивка и стрес - Отдихът и намаляването на напрежението могат да оказват помощ за възстановяване на имунната ни функционалност. Трябва да се стремим да получаваме задоволително сън и да понижаваме напрежението.

Избягвайте отрови - Токсините могат да понижат имунната ни функционалност. Трябва да заобикаляме алкохола, цигарите и други замърсяващи субстанции.

Също по този начин, може да е потребно да се консултираме с доктор, с цел да се уверим, че няма никакви медицински проблеми, които да въздействат на нашия имунитет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР