Награждавана украинска писателка почина от раните си, които получи при

...
Награждавана украинска писателка почина от раните си, които получи при
Коментари Харесай

Ракетен обстрел по пицария в Краматорск уби известна писателка

Награждавана украинска писателка умря от раните си, които получи при съветския ракетен обстрел на пицарията в Краматорск.

37-годишната Виктория Амелина става 13-ият човек, умрял при нападението, което правозащитниците нарекоха военно закононарушение.

 
Свързани

Асоциацията на писателите ПЕН Украйна, която заяви новината, съобщи, че лекарите са създали всичко допустимо, с цел да спасят живота ѝ, само че пострадванията ѝ са били съдбовни. " През последните дни от живота на Виктория най-близките ѝ хора и другари бяха с нея ", прибавиха от асоциацията.

Във вторник, когато ракетата е паднала, тя е била в градския салон " Риа " с делегация от колумбийски писатели и публицисти.

 

Виктория работи в региона на осведомителните технологии от 2005 до 2015 година През 2014 година разгласява първия си разказ " Синдром на листопада ". Той е сполучлив – включен е в челната десетка на най-хубавите прозаични книги съгласно годишната ранглиста на украинския книжовен уебсайт LitAktsent.

През идната година прекратява работата си в областта на осведомителните технологии и става писателка на цялостен работен ден. Сред върховите достижения в кариерата ѝ е издаването на втори разказ през 2017 година - " Царството на фантазиите на Дом ", който е включен в листата на литературните награди на ЮНЕСКО и Европейския съюз. Творбите ѝ са преведени на полски, чешки, немски, холандски, британски и испански език.

От началото на съветската инвазия в Украйна тя се причислява към правозащитната организация Truth Hounds (Ловци на истина), която документира хипотетични военни закононарушения. В рамките на работата си тя открива дневник на Володимир Вакуленко, украински публицист, умрял по време на войната.

По това време тя стартира работа по първата си нехудожествена книга " Дневник на войната и правораздаването ", която следва да бъде оповестена.

Публикация, прикачена към профила ѝ в Twitter, демонстрира по какъв начин тя снима бомбардирана постройка в Украйна.

 

" На тази фотография съм аз. Аз съм украинска писателка. На чантата си имам портрети на велики украински поети. Изглеждам по този начин, като че ли би трябвало да фотографирам книги, изкуство и дребния си наследник. Но аз удостоверявам военните закононарушения на Русия и чувам звука от обстрела, а не стихотворения. Защо? ", написа под поста си Виктория Амелина.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР