Наградата Карл Велики ще бъде присъдена тази година на украинския

...
Наградата Карл Велики ще бъде присъдена тази година на украинския
Коментари Харесай

Присъждат на Зеленски награда за подкрепа на обединението на Европа 


Наградата " Карл Велики " ще бъде присъдена тази година на украинския президент Володимир Зеленски, въпреки че не е ясно дали той ще я получи персонално.

Международната премия " Карл Велики " се присъжда от град Аахен за работа в поддръжка на обединяването на Европа.


На уеб страницата на премията се акцентира, че украинците, " под управлението на своя президент Володимир Зеленски, се борят за отбраната освен на суверенитета на своята страна и живота на нейните жители, а и на Европа и европейските полезности.

Войната е ориентирана против свободата и демокрацията, човешките права и многополюсния международен ред. " Тя е ориентирана против Европейския обществен ред, ред в областта на сигурността и кротичък порядък, като цели да дестабилизира европейската общественост на народите и да помогне за политическа метаморфоза на Европа, прибавят уредниците, осведоми Българска телеграфна агенция.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе тирада в чест на украинския президент. За разлика от други години, церемонията няма да се състои на католическия Велики четвъртък, а на 14 май, заради спор в датите.

Зеленски получава премията от името на украинския народ, само че не е ясно дали ще участва персонално, или по видеовръзка. Организаторите обявиха нощес, че се готвят и за двата разновидността.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР