Наемодателите, които отдават под наем свой имот, трябва да са

...
Наемодателите, които отдават под наем свой имот, трябва да са
Коментари Харесай

Измама оставя наемодатели без имота им

Наемодателите, които отдават чартърен собствен парцел, би трябвало да са извънредно деликатни. В изискванията на пандемия измамниците търсят разнообразни способи на деяние и кражбата на парцели става все по-разпространена, осведоми БГНЕС.

Най-опасното е, когато притежателят на апартамент подпише друго съглашение вместо наем - подаяние или покупко-продажба без да разбере, споделя Николай Бистров, ръководител на методическия съвет на Нотариалната камара на Ленинградска област, пред РИА Новости.
 Всеки трети българин има усложнения с заплащането на наема и сметките Всеки трети българин има усложнения с заплащането на наема и сметките
Всеки трети българин има просрочени отговорности за ипотека, наем или битови сметки. Това демонстрират последните данни на Евростат, представени...

„ Измамниците могат да работят по двойки (например евентуален наемател + някой, представящ се за брокер), което им разрешава много елементарно да подведат хазяин да подпише контракт без да го чете, а с това и да им даде парцела си без да желае “, споделя нотариусът.

Той уточни, че е хубаво всички покупко-продажби с парцели да се заверяват при нотариус - в това число и договорите за наем. Споразумение, подписано от всички страни, е доста мъчно да се оспори, в случай че подписите са действителни и няма очевидци, че някоя от страните е била подведена.

За да се предотвратят сходни последствия, е по-добре да се размени договорът в елементарна писмена форма с нотариален. Задълженията на нотариуса включват изясняване на същността и последствията от договорката за страните, изясняване на действителното им волеизявление. Нотариусът също е задължен да ревизира правната непорочност на жилището и да откри същинската идентичност на притежателя.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР