Наемателка на общинско жилище във Варна е натрупала задължения за

...
Наемателка на общинско жилище във Варна е натрупала задължения за
Коментари Харесай

Наемателка на общинско жилище във Варна 19 години не плаща вода

Наемателка на общинско жилище във Варна е натрупала отговорности за над 17 хиляди лв.. Тя не е плащала вода от 2004 година, като насъбраните сметки към ВиК нахвърлят 14 хиляди лв.. Другите задължения са за парно, наеми и към етажната благосъстоятелност. За случая заяви кметът на регион „ Младост ” Христо Христов. Той е издал заповед за освобождение на жилището, която е доказана от съда.

Жената, която е самотна майка с 15-годишно дете, би трябвало да освободи жилището до 18 април. Засега тя отхвърля настаняване в обществения център „ Анастасия Д-р Железкова “.

„ Нейното семейство е настанено още през 1983 година в жилището, което е 4-стайно и се намира в блок 108 в „ Младост ”. 5-6 пъти съм й правел отсрочвания, с цел да заплати отговорностите си. Жената не работи и по думите на съседи вкарва наематели в жилището. Някои фамилии по 3-4 генерации живеят в обществени жилища. За мен тези жилища са за хора, които би трябвало да си стъпят на краката ”, разяснява Христов.

Кметът добави, че още един наемател с над 4 хиляди лв. отговорности ще би трябвало да освободи общински парцел, а други 20 дължат суми до 1 000 лв.. В регион „ Младост " има 346 обществени жилища, а чакащите фамилии са 886.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР