Надзирателят Георги Доков, който блъсна и уби 16-годишно момче след

...
Надзирателят Георги Доков, който блъсна и уби 16-годишно момче след
Коментари Харесай

Надзирателят, блъснал 16-годишно момче, остава в ареста

Надзирателят Георги Доков, който блъсна и умъртви 16-годишно момче след приложимост на алкохол, остава в ареста, заяви videlinabg.com.
 Стотици деца на митинг пред Окръжния съд в Пазарджик  Пиян надзорник блъсна и умъртви момче на колело
Това реши Пловдивският апелативен съд, който анулира определението на Окръжен съд - Пазарджик, с което на Доков беше наложена мярка за неотклонение " парична гаранция " от 10 000 лв..

Доков е упрекнат в това, че на 30 август е блъснал с автомобила си 16-годишния Станислав Стоянов от с. Ивайло. Инцидентът стана на пътя сред селата Ивайло и Сарая. Надзирателят от пазарджишкия затвор удари последното момче от група деца с колела на пътя.

Тестът с дрегер е посочил 1.56 промила алкохол в кръвта. 

Според съда има задоволително доказателства за това, че Георги Доков е направил действието, в което е упрекнат, а при по-лека мярка за неотклонение има заплаха той да извърши закононарушение, тъй като още веднъж може да използва алкохол и да кара автомобил.

Обвиняемият беше арестуван в правосъдната зала незабавно след изговаряне на определението на Апелативния съд, което е дефинитивно и влиза в действие незабавно.

При разглеждането на мярката в Пазарджик по думите на прокурора се разбра, че преди удара колата на Доков криволичела по пътя, а конфликтът е станал в тревната повърхност до шосето, на метър от други две момчета с колела.

Два дни след установяване на гаранцията от 10 хиляди лева над 200 души, множеството от които деца, показаха пред Съдебната палата в Пазарджик желанието си Георги Доков да бъде арестуван в ареста до процеса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР