Надзиратели с бронежилетки и каски блъскаха и ритаха Алексей Навални,

...
Надзиратели с бронежилетки и каски блъскаха и ритаха Алексей Навални,
Коментари Харесай

Надзиратели наритаха Алексей Навални, готвят му нови 5 години към присъдата


Надзиратели с бронежилетки и каски блъскаха и ритаха Алексей Навални, с цел да го принудят да влезе във воняща килия при, заяви в туитър Вадим Кобзев – юрист на съветския опозиционер. След случая, сниман от видеорегистратора на пандиза, администрацията оповестила, че е подготвена с ново углавно дело против политика, филмът за който завоюва Оскар за писмено кино тази година.

Началството на наказателната колония, в която лежи Алексей Навални, съумя да устрои провокацията, за която още преди седмица.

„ Когато върнали Навални от работните пространства в неговата килия, той открил, че още веднъж са му довели неговия чест посетител – клошар, доведен този път до напълно животинско положение. Смрадта в килията била такава, че да се влезе било невероятно “, споделя Вадим Кобзев.

Навални отказал да влезе в килията и декларирал на администрацията (пред видеокамерата, следяща коридорите на пандиза, б.р.), че му вършат провокация. Шефовете на колонията знаят, че съгласно неписаните затворнически обичаи Навални би трябвало принудително да изгони съкилийника си, което да докара до покачване на ново углавно дело, разкрива юристът.

„ Той (Навални, б.р.) декларирал, че не желае да упражнява принуждение над наказания Татарченко (въпросният клошар-затворник). И отказал да влезе в килията. Но предизвестил пред видеокамерите, че в случай че го натикат вътре, той въпреки всичко ще употребява мощ. Затова упорства, в сходство със закона, дежурният зам.-началник на пандиза (който участвал персонално на случката, б.р.), откакто е получил информация за опасност над здравето на наказан, да обезпечи сигурността му, като го реалокира на друго място “, написа Кобзев.

Това, несъмнено, не било направено. Зам.-шефът и надзирателите извикали групата за бързо реагиране, екипирана с бронежилетки и каски. Спецназовците незабавно награбили опозиционния водач. „ Навални не оказвал опозиция, само че все пак получил удар с коляно в слабините (също зафиксиран от видеорегистратора) и бил хвърлен в килията “, разказва дейностите на надзирателите Вадим Кобзев.

В килията Навални не направил нищо изключително на вонящия си съкилийник, а единствено го хванал за яката и го избутал към вратата. Спецназовците незабавно докопали Навални и го залепили за стената. „ И след това присъстващото шефство на пандиза радостно му съобщило, че против него ще бъде повдигнато обвиняване „ за анархия на активността на институцията “ – то планува още 5 години удължение на присъдата. “ Шефовете удовлетворени си тръгнали, като повели със себе си и нещастния, некъпан от месеци изгнаник.

Без особена вяра, само че пък с ентусиазма на хора, сигурни в правотата си, бранителите на Алексей Навални правят оценка провокацията като „ откровена, нагла и цинична “ и желаят незабавна интервенция на прокуратурата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР