Надпреварата в Рим стартира през вчерашния ден, а Григор Димитров

...
Надпреварата в Рим стартира през вчерашния ден, а Григор Димитров
Коментари Харесай

Образцов дебют: Григор и Хуркач надвиха топ двойка и продължават напред в Рим!

Надпреварата в Рим започва през вчерашния ден, а Григор Димитров реши за втора поредна седмица да се включи и в схемата на двойки. Идеята на родния ни представител е да привикне с изискванията на корта в спортна конюнктура и по този метод да бъде изцяло подготвен за присъединяване си на сингъл. Хасковлията пък имаше за сътрудник различен първокачествен състезател поединично, а точно международния номер 14 - Хуберт Хуркач. Полякът има стабилен опит при тандемите, като през този сезон победи дружно с Джон Иснър на шампионата в Индиън Уелс. Техни противници бяха Остин Крайчек и Иван Додиг, които са постоянна двойка и играят дружно из целия свят, като хърватинът може да се похвали с общо 5 трофея от Големия шлем. В последна сметка нашият съотечественик и някогашният първенец в Маями демонстрираха учудващо добър синхрон между тях и се поздравиха с трагичен триумф и място във втория кръг, където ще премерят сили с победител от конфликта сред Павич / Мектич и Кубот / Роже-Васлен.

Хуркач откри срещата с примерен сервис гейм, само че след това Григор беше изправен пред три брейкбола на лично подаване. Те обаче до един бяха отразени и изглеждаше, че експертите на сингъл ще се измъкнат, единствено че тогава полякът отигра неубедително воле и техните противници пласираха неспасяем лоб. Додиг и Крайчек бързо затвърдиха своята преднина, което им даде убеденост да заиграят извънредно освободено и последва серия от осем следващи точки в техния актив, с чиято помощ се откъснаха напред с 5:1. Все отново първата ни ракета откри сили да отбрани сполучливо началния си удар за оставане в сета, но до поврат по този начин и не се стигна.

Втората част протече по напълно друг метод, тъй като Димитров и Хуркач действаха изцяло бепогрешно от сервис линията и постоянно предугаждаха комбинациите на съперниците си. Това им разреши да подобрят доста представянето си на посрещане и на няколко пъти бяха покрай реализирането на пробив, само че до подобен не се стигна и трябваше да бъде изигран тайбрек. В него българко-полското дуо блесна с впечатляващо количество завършващи и спечелилият в мача щеше да бъде избран в съдбоносен супер тайбрек до 10 точки.

Там Гришо и неговият сътрудник първи реализираха мини брейк, до момента в който Додиг беше надалеч от личните си стандарти и позволи две следващи неточности наоколо до мрежата. Смяната на полетата пристигна при преднината от 4:2 в интерес на членовете на топ 20 в ранглистата поединично. Последва ас от ракетата на родния ни представител и скоро Димитров / Хуркач разполагаха с три следващи мачбола, а още първия беше оползотворен след примерен прехвърлящ удар.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР