Надежда Самарджиева е родена в гр. Добринище, живее и работи

...
Надежда Самарджиева е родена в гр. Добринище, живее и работи
Коментари Харесай

Надежда Самарджиева водач на листата на Български възход в Пиринско: България има нужда от рязка промяна! От контрол, прозрачност и безспорен опит в управлението!

Надежда Самарджиева е родена в гр. Добринище, живее и работи като юрист в гр. Банско.Има две магистратури, приключени в ЮЗУ “Неофит Рилски “ Благоевград, компетентност „ Право “ и „ Териториална администрация ". Бакалавър е по “Публична администрация ".

Семейна, с едно дете.

В разгара на предизборна акция сме г-жо Самарджиева,

Кои са Вашите топ три от целите към жителите, като лидер на листата?

Правилната формулировка на значимите проблеми е наложителна, с цел да продължим напред, по верния път. На първо място ще кажа,че България има потребност от внезапна смяна. От успокоение и градивност,от възстановяване и отбрана на приходите на българското семейство.

Реформите са безсмислени, в случай че не работим паралелно в посока растеж на стопанската система и демографията. Спешно се нуждаем от качествени и налични здравни услуги за хората в по-малките градове и села,където липсват лекари.Хората да получават почтени пенсии, които цялостен живот са работили за страната си. В европейските страни пенсионерите обикалят света,а нашите пестят за самун! Тази насмешка би трябвало да спре!

С какво обръщение ще спрете тези, които поглеждат към Терминал 2?

Твърдя че,бягството в никакъв случай не е решение на даден проблем,независимо какъв е. За да се върнат младите у нас, тетрябва да имат сложна мотивация, така наречен качество на живот зависи от редица съставни елементи, измежду които сазабатаченитемайчинство, детски грижи, градини, обучение, опазване на здравето... Пропуснати са 10 години, които забавят развиването. България се нуждае от незабавни ограничения за възстановяване на изискванията на живот, което да подтиква българите да останат в България, а други да стартират да се завръщат от чужбина.

Кампанията е и борба, кой е вашият съперник?

Ще дискриминираме всеки, който основава корупционни модели и дестабилизира институциите в България. Факт е,че страната се тресе от политически напрежения и кавги, които постепенно и несъмнено провокират институционален разпад. Няма хрумвания, няма визия, няма водачество, няма вероятност за хората. Държавността е дестабилизирана. България има потребност от хигиенизиране на политическото пространство и държавните институции от практиките на пазарлъци и подмолни ангажименти. Затова страната ни има потребност от партия „ Български напредък “.

За да влезете в Народното събрание, би трябвало да привлечете повече гласоподаватели. Как мотивирате хората да гласоподават за партия „ Български напредък “, като се вземе поради, че партията е напълно млада?

Най-голямата мощ на партия “Български Възход " е нейният водач – Стефан Янев – един човек, който за 7 месеца сподели, по какъв начин би трябвало да се ръководи тази страна и който след тези 7 месеца остави 9 милиарда лв. остатък в бюджета. Човек, който е целувал българското знаме и българската земя стотици пъти няма по какъв начин да ги съобщи.

Ние от партия „ Български напредък “ имаме самочувствието да предложим стабилизираща, успокояваща, даваща вероятност и вяра на хората управническа тактика, която да спечелим поддръжката на доста гласоподаватели. Убедени сме,че проведем ли акцията си по разпоредбите на позитивния политически маркетинг, освен ще влезем в идващия парламент, само че без нашата Коалиция няма да може да бъде образувано идващото ръководство.

Хората не се ли измориха от избори, не изгубиха ли вяра, че България ще сформира най-сетне държавно управление? Вашето мнение.

Хората са изморени и изплашени. Един от най-честите въпроси, които ни задават е дали ни чака тежка зима. Много е значимо да се състви устойчиво държавно управление, което да ни изведе от рецесията, която се задълбочава. Затова сме окуражени и ще се стремим към коренна смяна на досегашния модел на ръководство, който се основаваше на корупция, контрабанда и всяване на боязън.

Социолизите предсказват, че партия „ Български напредък “ ще влезе в идващия парламент. Какви ще са изискванията с цел да влезете, в коалиция за сформиране на държавно управление?

Не единствено, че КП “Български Възход ” ще влезе в идващия парламент, само че и ще бъде незаобиколим фактор за сформиране на държавно управление. Условието ще бъде слагането на националния интерес преди всичко при вземането на всяко едно управническо решение.

Ако влезете в Народното събрание, какви ограничения ще предприеме с цел да се справите с безработицата? Не е загадка, че Благоевградска област е на предпоследно място по възнаграждение?

Безработицата и бедността са най-големите бичове във всекидневието на хората. Амбицирани сме да изработим незабавни ограничения против младежката безработица и незабавно антимонополно законодателство, както и доста мощен и транспарантен надзор върху монополите, които съумяха да бръкнат в джоба на всекиго.

Ниския растеж на приходите е обвързван с капацитета на стопанската система ни, а този капацитет зависи от вложенията, от демографията и от продуктивността. Ето за какво би трябвало да наблегнем на индивида, който се счита за най-важният фактор в цялата стопанска система.

Усъвършенстването и образоването на човешкия фактор води до увеличение на успеваемостта, продуктивността и нововъведенията като по този метод способства доста за икономическия напредък на микро и макро равнище. Ние не обещаваме какъв брой ще бъде заплатата или пенсията след 4 години. Ние обещаваме да има работа за всеки, който желае и може да работи. Ние обещаваме работеща стопанска система и растящи приходи. Ние обещаваме, че ще работим с мисъл за хората, те ще са в центъра на вниманието.

Какви проблеми най-често Ви споделят хората, когато се срещате с хората очи в очи?

Хората желаят сигурност, успокоение и естествен витален стандарт- желаят да живеят обикновено,да има какво да сложат на масата, да могат да изпратят децата си на учебно заведение, да си купят дърва за отопление, толкоз е обикновено.

По-млади и образовани хора разпореждат очаквания на партия „ Български напредък “. Ще съумеете ли да ги оправдаете – в идващите избори, за български парламент? Защото ще ви се наложи да си сътрудничите с Бойко Борисов, неизбежно е.

-Разбира се, че ще ги оправдаем сигурно, а с кой ще си сътрудничим е неизбежно да решим, само че откакто минат изборите.

И най-после да Ви попитам,

Кои са главните акценти на партия „ Български напредък “ в обособените секторни политики – стопанска система, туризъм, опазване на здравето, земеделие?

В бранш земеделие сякаш проблемите са най-осезаеми. Целенасочено то заличаване на българското отглеждане на животни и земеделие е реалност, през последните години. Да не приказваме за туризма, който в последните две години е със затихващи функционалности.

Липсва визия за развиване на туризма, както и за излизане от рецесията. Според мен би трябвало да излезем от тесногръдото виждане за туризма, само като средство за прехранване. Туризмът в България се нуждае от незабавни дейности. Какво имам предвид? Има остра нужда от стратегическа визия за развиването на туризма в Пиринския край. Веднага давам пример- да се употребяват естествените дадености на Пиринския край и да се работи в посока разширение и развиване на ски-курорти като Банско Добринище, Разлог и Картала.

Да се работи за създаване на втори кабинков въжен превоз в Банско, тъй като туристите се усилват, а извозването им до планината с въжен превоз, си остава най-екологичния метод. Трябва да се развива и балнеологията и спа- туризма във всички обитаеми места в района, където има минерални извори.
Защото туризмът е гаранция за вложения.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР