Над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър

...
Над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър
Коментари Харесай

Прекрасно време днес, но през уикенда ще ни се стъжни

Над страната ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и оптималните температури ще бъдат сред 16° и 21°, в София към 17°, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. През деня ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 13° и 16°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра - към 5°.

В петък ще се задържи най-вече слънчево. Вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили, дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще бъдат най-вече сред 18° и 23°. Минимални - сред 3° и 8°.

В събота от север облачността ще се усили и след обяд тук-там, основно в Северна България и планинските региони, ще превали слаб дъжд. Ще стартира намаляване на дневните температури - оптималните ще бъдат сред 12° и 17°. Минималните - високи, най-вече сред 5° и 10°.

През нощта против неделя и в неделя, с увеличаване напразно от североизток, ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

С понижението на температурите и в Предбалкана, и по високите котловинни полета на Западна България, дъждът ще премине в сняг. По-съществени като количество ще са преваляванията в югозападната половина от страната. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР