Над десет души бяха убити днес в град Накхон Рачасима,

...
Над десет души бяха убити днес в град Накхон Рачасима,
Коментари Харесай

Най-малко 10 човека бяха убити от войник, открил огън в мол в Тайланд

Над 10 души бяха убити през днешния ден в град Накхон Рачасима, Североизточен Тайланд, откакто тайландски боец откри пукотевица, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на полицията.

Има и неколцина ранени. Нападателят още не е хванат и се укрива в региона на търговски център.

По данни на локалната медиа " Тхайрат " стрелецът бил поместил по-рано през днешния ден в профила си във " Facebook " известие, че " Смъртта е неизбежна за всички ". Имало и фотография на ръката му, стиснала пушка.

Полицейски представител сподели, че боецът е стрелял на няколко места из града, отстоящ на над 250 км от столицата Банкок, добавя Българска телеграфна агенция.

ТАСС и Ройтерс цитират локални медии, съгласно които боецът, разпознат като ефрейтор Джакрапант Тхома, първо прострелял своя пълководец и двама бойци в казарма, след което избягал с автомобил. По пътя стрелял безсистемно по минувачи, след това влезнал в търговски център и разкрил огън по клиентите. Полицията сподели, че по някое време умъртвил двама души в жилищна постройка в града, след което се върнал в казармата, с цел да вземе друго оръжие.

Стрелецът предавал онлайн по " Facebook " своята интервенция, само че след това страницата му била блокирана. Има данни, че той е бил ядосан по отношение на имотна договорка.

Подобни кръвопролития са огромна необичайност в Тайланд като се изключи най-южните региони, където от десетилетия оперират бунтовници, означиха осведомителните организации. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР