Над 8000 зрители се включиха в петиция, призоваваща Исландската национална

...
Над 8000 зрители се включиха в петиция, призоваваща Исландската национална
Коментари Харесай

Исландия бойкотира Евровизия 2019

Над 8000 фенове се включиха в петиция, призоваваща Исландската национална работа за радио и телевизия да бойкотира идващото издание на Евровизия, което следва да се организира в Израил.

Причина за апела станаха десетките палестинци, които бяха неотдавна убити от ираелската войска. "Всичко се разисква на този етап ", не бързат да вземат изрично решение от институцията в Рейкявик.

Очаква се петицията да събере над 30 хиляди подписа в границите на първата си седмица. Към нея се причисли и някогашния представител на страната в Евровизия Пол Оскар, който разкритикува нациите, които нарушават интернационалното право и човешките права.

„ Евровизия 2019 “ ще се състои в Израел, откакто единствено преди дни на състезанието в Лисабон победи представителката на страната Нета Барзилай. Тя завоюва аудитория и жури с посланието на песента си Toy, което е въодушевено от придвижването #MeToo. Сред плюсовете на певицата бе и театралното й показване, въпреки част от почитателите да я упрекнаха в „ заграбване “ на японската просвета.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР