Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж,

...
Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж,
Коментари Харесай

АПИ с последна информация за състоянието на пътищата в страната

Над 600 машини почистват републиканските пътища в регионите със снеговалеж, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Най-много машини работят в Североизточна България – в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите – в областите Смолян, Пазаржик и Кърджали, където снеговалежите са най-силни. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия.

Без ограничаване за всички моторни транспортни средства е прекосяването през Прохода на Републиката, както и проходите Ришки, Айтоски, Обзорски. Забранени за коли над 12 т е придвижването през проходите Троянски, Котленски, " Петрохан ", Шипка, Предел, Рожен, Превала и " Печинско ". През " Вратник " и Твърдишки е неразрешено за транспортни средства над 10 т, а през Дюлински и " Пампорово " за коли над 3,5 т.

АПИ предлага на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ".

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа, разясняват от АПИ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР