Над 6 милиона и 48 хиляди са избирателите, включени в

...
Над 6 милиона и 48 хиляди са избирателите, включени в
Коментари Харесай

Над 6 млн. българи с право на глас на местния вот

Над 6 милиона и 48 хиляди са гласоподавателите, включени в предварителните описи за локалните избори на 29 октомври, оповестиха от ЦИК.

Говорителят Росица Матева изясни от кое място идва разминаването сред данните от преброяването на популацията и хората, които попадат в описите за гласоподаване:

„ Преброяването на популацията обгръща единствено българските жители, които към датата на съответното броене са открити на адресите, на които е осъществено преброяването или са поискали да се преброят онлайн. А пък изборните описи и информацията от ГРАО обгръща всички български жители, които имат непрекъснат адрес на територията на съответната община “, сподели тя.

Справка за адресите на секциите за гласоподаване може да се прави през уеб страницата на ГРАО, както и на телефон на номер 0800 1 4726, гратис за цялата страна.

Все още няма решение по какъв начин гласоподавателите ще декларират желанието си за гласоподаване. Изпълнителят на публичната поръчка за софтуера ще предложи най-малко два разновидността, добави Матева:

„ Изискването на ЦИК е гласоподавателят да не би трябвало в самото начало да дефинира в кои и в какъв брой от типовете избори ще гласоподава, да може да се връща и да трансформира своя избор. Как ще се случи на процедура, ще разберем, откакто бъдат извършени договарянията и бъде подписан договорът “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР