Над 6 милиона души са починали от коронавирус в света

...
Над 6 милиона души са починали от коронавирус в света
Коментари Харесай

COVID-19 е взел над 6 милиона жертви по света

Над 6 милиона души са умряли от ковид в света от началото на пандемията. Това демонстрира информация от публични източници, направена от " Франс прес ".

По последни данни жертвите са общо 6 001 585 души.

Справката е направена въз основа на обявените от националните здравни управляващи данни за смъртните случаи при COVID-19. Световната здравна организация обаче счита, че действителният им брой може да е от два до три пъти по-висок.

Наблюденията сочат, че броят на инфектираните и умрелите продължава да понижава в множеството райони на света, като се изключи Азия, където Хонконг страда от най-тежката зараза в историята, и Океания, където Нова Зеландия регистрира скок на случаите.
 Китай регистрира невъобразим от 2 година скок на новите случаи на COVID-19
Китай регистрира невъобразим от 2 година скок на новите случаи на COVID-19

769 новозаразени са регистрирани през последното денонощие

През последните седем дни междинният дневен брой на смъртните случаи в международен мащаб е понижен до 7 170, което е с 18% по-малко за седмица, като продължава наклонността, следена от пика на Омикрон в средата на февруари, макар че доста страни разхлабиха ограниченията.

Съединените щати са записали 960 311 смъртни случая от COVID-19, следвани от Бразилия с 652 341 и Индия с 515 102.

Докато огромна част от света се учи да живее с заболяването, Китай продължава да се пробва да я унищожи и наставлява Хонконг също да ползва метод на нулева приемливост.

Хонконг разгласи спорни проекти за тестване на всички 7,4 милиона поданици и създаване на мрежа от изолационни лагери. Броят на новозаразените в града се е удвоил за седмица, достигайки 290 987, а на смъртните случаи се е нараснал тройно до 1 543.

" Повече от трагично ": Омикрон е умъртвил половин милион души по света

Данните са от откриването на Коронавирус разновидността през ноември досега
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР