Над 50 000 деца в цялата страна ще получат талони

...
Над 50 000 деца в цялата страна ще получат талони
Коментари Харесай

Започват безплатни стоматологични прегледи за 50 000 деца

Над 50 000 деца в цялата страна ще получат талони за безвъзмезден стоматологичен обзор през октомври 2018 година Прегледи ще се правят допълнително от 250 стоматологични кабинета, в които работят близо 400 зъболекари. Това е част от акцията за джука хигиена “Веселите зъбки ”, която се провежда за шеста поредна година от dm-България и Сдружението на българските зъболекари (СБЗ). Талоните се популяризират във всички 73 магазина на dm в специфична листовка. 

Целта на самодейността е да помогне на родителите да се погрижат за здравето на зъбите на своите деца и да образова хората за изгодата от вярната джука хигиена още от най-ранна възраст, с появяването на първото млечно зъбче. Това е доста значимо, защото съгласно статистиката на СБЗ, България е на едно от първите места в Европейски Съюз по болести на зъбите при децата. Според последните изследвания, 71% от децата на възраст 5 и 6 години и 79% от 12-годишните имат най-малко един кариес. Ето за какво ранната грижа за устната хигиена и постоянната профилактика са извънредно значими. 

Председателят на Сдружението на българските зъболекари доктор Анатолий Кънев съобщи, че доста родители изцяло пренебрегват грижата за млечните зъбки, защото разчитат да няма проблеми след промяната им с непрекъснати. 

“Това е надълбоко погрешно. Грижата за зъбите би трябвало да стартира, преди детето да навърши една година и е добре овреме да има построени привички да посещава ортодонт. Така могат да бъдат избегнати редица здравословни проблеми. Все отново, зъбките не са изолирани от тялото и едно инфектиране, нелекувано в точния момент, може да докара до затруднения с ушите, гърлото или други органи ”, изясни доктор Кънев. 

Раздаването на талоните за безвъзмезден стоматологичен обзор ще стартира на 4 октомври във всички магазини на dm в 25 града в България. За родителите с деца на възраст 3-7 години са планувани 30 000 пакета, които включват: листовка с талони за безвъзмезден обзор и отстъпка за определени артикули за джука хигиена, подарък артикул за грижа за зъбките на най-малките и занимателен пъзел “Веселите зъбки ”, който след сканиране със смарт телефон “оживява ” и посредством занимателна песничка учи дребните деца по какъв начин да мият зъбите си. 

Допълнително 20 000 родители с деца до 7 години ще могат да получат на касите в магазините на dm брошури с талони за безвъзмездни прегледи и отстъпка за стоматологични артикули. 

Предишните издания на самодейността “Веселите зъбки ” демонстрираха, че тя се радва на голям интерес. За облекчение на хората, е планувана и опция за евакуиране на брошурата с талони от интернет страницата www.dm-drogeriemarkt.bg/.

Със старта на акцията стартира и състезанието “Нарисувай ми приказка ”, в който могат да вземат участие деца от детски градини в страната. Творби ще се одобряват както от самостоятелни участници, по този начин и от името на цели групи. 

Наградите са три фамилни визити в “Музейко ” за независими създатели, като dm България ще поеме разноските за превоз или нощувка, в случай че спечелилите не са от София. Групите, присъединили се в състезанието, ще се борят за 10 визити на куклен спектакъл в границите на самодейността “Нощ на театрите ”.

 

zdrave.to

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР