Над 4000 машини за гласуване вече са транспортирани. Това са

...
Над 4000 машини за гласуване вече са транспортирани. Това са
Коментари Харесай

Над 4000 машини за гласуване вече са транспортирани

Над 4000 машини за гласоподаване към този момент са превозени. Това са съобщили от Групово дело „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ на ЦИК. Това се е случило за времето от 17:00 часа на 3 ноември до 02:00 часа тази заран.
Транспортирани са общо 4183 машини в 24 области,
стана ясно по време на съвещание на Централната изборна комисия (ЦИК).

Общо в страната с машини ще се гласоподава в 5900 секции, обявиха по-рано през седмицата от ЦИК. Тогава зам.-председателят и представител на комисията Росица Матева разгласи, че на втория тур на локалния избор ще се гласоподава в към 7250 секции, като в 5900 секции ще се гласоподава с машина.
Днес, машините се конфигурират в секциите в София.
Тя посочи, че това не е окончателната численост на изборните секции. Причината – 48 часа преди изборния ден ще бъдат разкрити секциите в лечебните заведения, домовете за възрастни хора.

По време на съвещанието на ЦИК стана ясно, че на интернет страницата на комисията към този момент могат са бъдат открити и обществените криптографски ключове, които са оповестени от „ Информационно обслужване “ в сходство с условието на Изборния кодекс. Те се намират в секцията „ Машинно гласоподаване “.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР