Над 30 тежко въоръжени полицаи доведоха в Районния съд във

...
Над 30 тежко въоръжени полицаи доведоха в Районния съд във
Коментари Харесай

Лидер на ”Килърите” съди репортерка, уронила доброто му име

Над 30 тежко въоръжени служители на реда доведоха в Районния съд във Велико Търново считания за мозък на бандата на "Килърите " Георги Вълев и очевидецът му Халил Хасан.
Вълев бе наказан дружно с Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов-Кеца на пожизнен затвор за убийствата на шуменския предприемач Румен Рачев и великотърновския юрист Петър Лупов през 2009 година.
Днес Георги Вълев бе доведен от Ловешкия затвор пред районните магистрати по дело, което той заведе против престъпния кореспондент на търновския в. "Борба " Нели Сукова, заяви Dir.bg. Мозъкът на "Килърите " съди журналистката за засегнатост поради нейна обява във вестник „ Борба “, в която се показва, че една от версиите за убийството на предприемача Петър Христов е поръчка от групата „ Килърите “ и самия Вълев.
Халил Хасан, който също излежава доживотна присъда, пък му е очевидец за това, че на 10 януари т.г., когато Георги Вълев чул за публикацията - примрял по време на разходка. Материалът на Сукова разстроил мозъка на "Килърите " и уронил положителното му име.
Преди правосъдното съвещание, Нели Сукова съобщи пред БНР: "Тази версия беше тиражирана от службите на Министерство на вътрешните работи и от представители на Главна прокуратура. Как може един наказан доживот за две поръчкови убийства, да бъде обиден в пандиза и да му бъде уронено "доброто име ". "
На влизане в правосъдна зала Георги Вълев сподели, че се усеща чудесно. Служебният му юрист Пламен Проданов пък разяснява: "Уронено е положителното име, защото господин Георги Вълев беше един почитан предприемач. Тази доживотна присъда няма нищо общо с сегашния предмет на делото. "
Заради нужда от спомагателни документи, магистратите отложиха делото за 17 май.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР