Над 240 мигранти са преминали от Турция в Гърция от

...
Над 240 мигранти са преминали от Турция в Гърция от
Коментари Харесай

Над 240 мигранти са влезли в Гърция през Турция тази нощ

Над 240 мигранти са минали от Турция в Гърция от през вчерашния ден, а Атина се притеснява от нова вълна бежанци от турската атака в Сирия, съобщи ДПА.

Близо до пристанище Александруполис гръцката брегова защита е заловила тази нощ 45 мигранти, отплавали от турския бряг, който се намира единствено на няколко километра, прецизира Българска телеграфна агенция.

Вчера покрай егейските острови Лесбос, Лимнос и Хиос бреговата защита на Гърция и на европейската гранична работа Фронтекс е заловила 196 мигранти и ги е откарала до центровете за регистрация на островите, където чакат над 32 000 души. Сред хванатите има и четирима обвинени за трафик на хора.

Гръцкият различен министър на вътрешните работи Йоргос Кумуцакос съобщи през вчерашния ден в Народното събрание, че турската атака в Сирия може да провокира нова вълна от бежанци през идващите няколко седмици.

През последния напор на бежанци към Европейски Съюз през 2015-2016 година над 1 милион души минаха през Гърция, като множеството от тях продължиха към Германия и други страни от Западна и Централна Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР