Над 2000 гости присъстваха на тържествения спектакъл, с който Варна

...
Над 2000 гости присъстваха на тържествения спектакъл, с който Варна
Коментари Харесай

Варна отбеляза 70 години художествена гимнастика в града

Над 2000 посетители участваха на тържествения театър, с който Варна означи 70-годишнината на художествената гимнастика в града.

Събитието се организира с поддръжката на Община Варна и на него участваха редица публични посетители, измежду които кметът на града Иван Портних, президентът на БФХГ Илиана Раева, трикратната международна шампионка Мария Гигова, старши треньорът на златните медалистки от ансамбъла от Игрите в Токио 2020 Весела Димитрова и още доста от легендите на спорта в града.

Гост реализатор беше българската национална певица Елица Тодорова, на чиито песни гимнастичките от варненските спортни клубове показаха своите композиции.

По време на тържеството кметът на Варна награди с " Почетен знак на кмета с лента за заслуги " съдията и треньор Филипа Филипова, Дарина Кирякова, занаятчия на спорта, Вилиана Николова, механически секретар на Семеен кодекс Чар ДКС, Мая Максимова, занаятчия на спорта и други.

Плакети за 70 години художествена гимнастика Варна от кмета Иван Портних бяха връчени на ръководителите на спортните клубове по художествена гимнастика в града, на Минко Христов, шеф на Двореца на културата и спорта, на варненските олимпийски медалистки по художествена гимнастика, на носителките на първите международни трофеи за девойки, на ръководителя и членовете на Българската федерация по художествена гимнастика, на международни, европейски и балкански шампионки, на медалистките от Държавното състезание Елит, на варненски общественици и деятели на художествената гимнастика, както и посмъртно бяха почетени основоположничките на този спорт в града.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР