Над 200 нуждаещи се хора, включително и три украински семейства,

...
Над 200 нуждаещи се хора, включително и три украински семейства,
Коментари Харесай

Благоевградски храм предлага топла храна за бедни хора



Над 200 нуждаещи се хора, в това число и три украински фамилии, получават топла храна в кухнята за небогати към благоевградския храм „ Свети Никола “. Няколко са към този момент украинските фамилии, потърсили помощ от църковното настоятелство.
Всяка неделя вярата в положителното и ароматът на топла храна събира стотици хора в кварталния храм, където отец Светослав Кючуков съумя да сътвори една същинска духовна общественост. Немалка е заслугата и на брачната половинка му Мирела, по чиято концепция се основава кухнята за небогати, подпомагана от десетки донори. Тя е и началник на Православния център в Благоевград, преподава философия и вяра на студентите по педагогика в ЮЗУ.

Ежегодният благотворителен базар за хората в потребност е едно от най-вълнуващите събития в нейната предприемчивост, а стотици са тези, които вземат участие в него.

 фотография: Кети Тренчева
Мирела Кючукова признава с горест, че чака потокът към кухнята за небогати да се усили поради рецесията и растящите цени на всичко. Но е уверена, че хората ще продължат да отделят и от дребното, което имат, за тези, които нямат.

Три украински фамилии - дами и деца, са потърсили помощ в храма „ Свети Никола “, като са декларирали подготвеност да бъдат доброволци в приемането на даренията и приготвянето на храната. Тази неделя те за първи път ще са част от общността.

Семействата от Украйна одобряват черквата като собствен краткотраен нравствен дом, а Мирела е впечатлена от фотосите, на които се виждат техните храмове. И натрапчиво в съзнанието ѝ се приютява мисълта за преноса на православна просвета през вековете.

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР