Началото на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия вече

...
Началото на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия вече
Коментари Харесай

След близо 4-часова битка: Надал пречупи Дрейпър и продължава защитата на титлата си!

Началото на тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия към този момент беше обещано по-рано тази нощ, като още в дневната сесия на откриващия шампионата ден ни предстоеше да следим в игра вездесъщия Рафаел Надал, който е защитаващ първенец и ще има нелеката задача в идните две седмици да брани купата си отпреди 12 месеца. Матадора надалеч не стартира по обещаващ метод сезона си, откакто инкасира две провали по време на присъединяване си за своята татковина в новосъздадената отборна конкуренция United Cup и притеснителните знаци за феновете му бяха налице.

Испанецът също така в обичайна си конференция преди старта на първия шампионат от Големия шлем изрече недоволството си от топките, които ще бъдат употребявани по време на надпреварата в Мелбърн, изтъквайки обстоятелството, че по този метод играчите, разчитащи на плоски удари, ще имат по-голямо преимущество, до момента в който, както знаем, 22-кратният притежател на " мейждър " титли разчита на огромна доза топсин в играта си. Манакорецът също по този начин зае ролята на топ подложен в конкуренцията, откакто сънародникът му и първа ракета на света Карлос Алкарас се отдръпна от Аустрелиън Оупън с контузия, само че все пак жребият надалеч не се оказа благоразположен към Рафа и още в откриващия му мач го изправи против един от най-видните представители на идната генерация в лицето на Джак Дрейпър.

Британецът показва съществено израстване в последната година, като от състезател отвън първите 250 на класацията на АТР проби в международния топ 50 и се утвърди като един от най-неблагоприятните противници за първи кръг в Тура, губейки едвам един път в тази фаза в хода на отминалите 12 месеца. Надал също не мина без неприятности в битката с младежа, само че все пак в типично собствен жанр сподели доста борбеност в основните обстановки и след 3 часа и 42 минути борба се поздрави с успеха, пречупвайки по-младия си сътрудник - 7:5 2:6 6:4 6:1. С този си успех защитаващият първенец започва акцията си в Мелбърн уместно, като във втория кръг му следва да срещне Макензи Макдоналд.

Първият половин час от дуела не остави изключително запаметяващи се мигове, откакто началният удар беше на висота за всяка от двете страни на мрежата и компликациите липсваха. С достигането на заключителната фаза от откриващия сет Матадора подвигна оборотите и въпреки да изпусна брейкбол, забивайки удара си в мрежата, то в 12-ия гейм британецът не устоя на напрежението и взе на два пъти неверното решение да играе къса топка, което незабавно беше осъдено от Рафа и топ поставеният откри сметката си в мача.

Със старта на втората част станахме очевидци на цялостен поврат в съотношението на силите на корта, като Дрейпър отпусна ръката си и стартира да практикува типичния за себе си атакуващ тенис, при който търсеше завършващо отиграване от всички краища на полето. Това му деяние се трансформира в разковничето за триумфа му в размените на високо движение против испанеца, като той влезе в серия от четири следващи гейма в актива си, при която защитаващият първенец съумя само да се разпише в резултата, преди да бъде възобновено равенството в обособените сетове.

В третата част рекордьорът по трофеи от Шлема се оправдава за случилото се по допустимо най-хубавия метод, откакто пристъпи обратно от главната линия и вкара разиграванията в претенции от него темп, което означаваше пробив след следващата канонада от обичания му дланов удар. В това международният номер 38 стартира да се бори и с крампи в региона на дясното си бедро, само че това не му попречи да остави сърцето си на корта и след къса намеса с физиотерапевт на корта, то той още веднъж заигра на върха на качествата си. Това докара до равнене на резултата в мача от страна на Дрейпър, но с достигането на 10-ия гейм проследихме образно повишаване в интензивността на Матадора, който направи нужното и завоюва престрелка наоколо до мрежата, с цел да причисли към актива си.

Четвъртата част започва уместно за манакореца, който поведе с 40:15 на личен сервис, но редица грешки му попречиха да затвори подаването си и сходно на по-рано в мача британецът се откъсна с пробив задатък. Последвалият гейм на младежа се оказа преломният миг на конфликта, откакто Рафа хвърли всички сили в търсене на рибрейк и отдадеността му даде претенции резултат. Оттам насетне станахме очевидци на несъмнено печален свършек на тази епична борба, откакто Дрейпър своебразно беше зарязан от тялото си и по никакъв метод не можеше да бъде конкурентноспособен на Надал, който направи нужното и се поздрави с първа победа на тазгодишното Открито състезание на Австралия по пътя към отбрана на купата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР