Начало Как да се включа Вдъхновените Български ученици създават иновация,

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Български ученици създават иновация,
Коментари Харесай

Български ученици създават иновация, за да няма забравен изпит

Начало Как да се включа Вдъхновените Български възпитаници основават иновация, с цел да няма пропуснат изпит Български възпитаници работят по план за по-добра подготовка преди проби  Сабина Иванова 9 май 2019, 09:55
ългарски младежи желаят да основат специфичен календар, споделен сред учители и възпитаници, тъй че повече да няма пропуснат изпит.

Проектът, за който те описват пред Vesti.bg и Вдъхновените е част от самодейността Teenovator.

Във видеото вижте: какво стимулира учениците да вземат присъединяване в плана.

Красимира и Любомир са възпитаници от столичното 32 СОУ „ Свети Климент Охридски “. Двамата имат доста повече общи неща, в сравнение с допускат. Любомир се мести със фамилията си от Украйна преди 8 години, а Красимира също е от разбъркан брак – майка й е от Оксфорд, Англия.

Освен че те не са израснали в типично българска среда и двамата споделят, че изпитват един необикновен тип компликация при връзката с връстниците си – за тях работата в екип е предизвикателство, с което не се оправят сполучливо.

Докато не се срещат с плана Teenovator.
 Красимир и Любомира - съотборници в плана
В него ментори бизнесмени срещат училищен екипи, които създават своята първа концепция за личен бизнес.

Как Краси и Любо вземат решение да се включат?

Красимира споделя, че се е запалила по-скоро поради съученици, тъй като нейни другари се включват, взема решение, че ще е добра концепция да опита. „ В следствие, след няколко срещи, открих, че това ще ми помогне в отборната работа, защото в никакъв случай не съм била екипен състезател – всичко върша сама. Освен това в никакъв случай не чувам какво ми се споделя, което е огромен проблем в усвояването ми на нови познания “, признава момичето.
 Красимира
Подобен опит споделя и нейният съотборник – Любомир. „ Това, което ми беше най-сложно в плана беше екипната работа , защото аз не се оправям изключително добре с нея “.

Така двамата индивидуалисти Любо и Краси са сложени пред огромно предизвикателство – да преодолеят разликите си в името на общия триумф.

Проект, въодушевен от действителни проблеми на учениците

Личната мотивация на Краси и Любо да стартират да създават плана си е подбуден от проблеми, с които и двамата се сблъскват всекидневно. Тяхната концепция е да се сътвори онлайн календар, споделен сред учители и възпитаници, в който да бъдат нанесени всички дати за контролни, класни и проби , като ученикът може да постави римайндър, който да го подсеща, че му следва изпитване, тъй че да има време да се приготви.

„ Непрекъснато се сблъскаме с този проблем, освен съучениците, само че и приятелите ми – липса на връзка сред съучениците, хората не си записват, няма добра логистика. “ Това води безусловно до загуба на информация, добавя Любо.
 Любомир
Личният претекст на Краси да създаде този календар също е въодушевен от проблеми от всекидневието й.

„ Тъй като аз доста болен съм и постоянно не присъствам, постоянно се случва да не знам какво ни е домашното, на какъв материал ще ми е пробата... Винаги съм се чудила за какво няма комфортен метод да систематизира всичко това . “

Момичето споделя, че групи на класа, които се основават в разнообразни приложения са добра концепция, само че и нож с две остриета, защото там постоянно се получава „ резултатът на групата “ – всеки мисли, че другият ще напише нещо и най-после никой не дава информация на никого .

Според Красимира споделеният календар с преподавател може да усъвършенства и връзката сред учителите и учениците. Тя споделя, че възрастовата разлика сред поколенията на преподавателите и учениците се усилва от ден на ден и някои от учителите изпитват усложнения да употребяват компютър.

Именно поради това една обща платформа, в която информацията се вкарва безусловно с няколко клика, стига до всички и няма по какъв начин да бъде пропусната.

Проектът дава още една опция на младежите – да практикуват повече знанията си.

Красимира споделя, че съгласно нея разликата в образованието в България и други страни от Европа е, че тук се залага доста повече на теоретическите знания, до момента в който в учебните заведения, които е учила отвън страната, преподавателите разрешават на учениците да пробват доста повече неща – и даже да сбъркат, ги насърчават да не се отхвърлят, до момента в който нe реализиран задачата.

Любомир акцентира, че точно срещата с менторите е огромно преимущество – тъй като те им предават действителен опит и обстановки, с които са се сблъскали и им разрешават да минат през целия развой.

Красимира и Любомир показват като максимален плюс от включването им в Teenovator социализацията и опцията да поддържат връзка с техни връстници от другите учебни заведения в плана. „ Искаш или не – научаваш нещо “, споделя Любомир. Красимира добавя, че в този момент е моментът да се взе участие в сходни начинания, с цел да открива себе си, без да бъде съдена.

И двамата са стимулирани да доведат плана си до край – с цел да не разочароват всички, които ги поддържат и най-много, тъй като имат вяра, че не всички нововъведения са измислени и имат какво да дадат.

В което няма никакво подозрение.

Вдъхновените и Vesti.bg показват четири хрумвания на български възпитаници, в границите на медийно партньорство с плана Teenovator.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР