Началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов бе назначен днес

...
Началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов бе назначен днес
Коментари Харесай

Изненада! Шефът на руския Генщаб Валерий Герасимов става командващ на руските войски в Украйна

Началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов бе назначен през днешния ден от министъра на защитата Сергей Шойгу за командващ " специфичната военна интервенция " в Украйна, съобщи ТАСС, като се базира на министерството на защитата на Русия.

То заяви през днешния ден в изказване, че " за командващ Обединената формация войски (сили) (в зоната на " специфичната военна интервенция " в Украйна) е назначен началникът на генералния щаб (на съветските въоръжени сили) армейски военачалник Валерий Герасимов ".

" Негови заместници стават: досегашният пълководец и главнокомандващ на Въздушно-космическите сили армейски военачалник Сергей Cуровикин, главнокомандващият на Сухопътните войски армейски военачалник Oлег Салюков и заместник-началникът на Генералния щаб генeрал-полковник Aлексей Ким ", написа още в заповедта.

Припомняме, че на 8 октомври 2022 г Шoйгу назначи за пълководец на Обединената формация войски ген. Суpoвикин, който от 2017 г е главнокомандващ на Върховен касационен съд.

Решението за повишение нивото на управление на интервенцията се дължи на " разширението на мащаба на дилемите, решавани в хода на нейното осъществяване, (както и на) нуждата от образуване на по-тясно взаимоотношение сред (различните) родове войски от въоръжените сили, а също и от възстановяване на качеството на всички типове поддръжка и на успеваемостта на ръководството на групировките войски (сили) ", изясни съветското министерство на защитата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР