Началникът на Генералния щаб на сръбската армия генерал-полковник Милан Мойсилович

...
Началникът на Генералния щаб на сръбската армия генерал-полковник Милан Мойсилович
Коментари Харесай

Военен: Армията на Сърбия става по-силна всеки ден

Началникът на Генералния щаб на сръбската войска генерал-полковник Милан Мойсилович съобщи, че обстановката със сигурността в Северно Косово е постоянна, заради засиленото наличие на полицията, само че непредвидима, написа електронното издание на белградския всекидневник „ Вечерне Новости “, представен от " Фокус ".
В рамките на присъединяване си в програмата „ Дневник “ на РТС той изясни, че обстановката със сигурността е доста комплицирана и изпълнена напрегнато.
„ Отговорност на военнослужещите от КФОР е да обезпечат постоянна обстановка на територията на Косово и Метохия. Ние се интересуваме от нашите жители освен в Северно Косово, само че и в южната част на страната, на цялата територия на Косово и Метохия “, съобщи военният.
По думите на Мойсилович, Белград поддържа тясна връзка с КФОР и по тази линия се реализира непрекъснат продан на информация.
„ Президентът на републиката се е заел с спокойно решение на въпроса за Косово и Метохия, тъй че военното присъединяване сега не се преглежда при разрешаването на този въпрос, само че като боец не мога да изключа тази опция “, изясни началникът на Генералния щаб на сръбската войска.
Генералът уточни, че не може да се каже, че положението на армията е положително, тъй като по цялата административна линия се извършват задания за подобряването й.
Когато става въпрос за готовността на армията, Мойсилович споделя, че това са по-ведри тематики.
„ Сръбската войска е нагледно казано доста по-силна от през вчерашния ден, а на следващия ден ще бъде по-силна, в сравнение с е през днешния ден. Има 14 „ МиГ-29 “, 10 от които в Република Сърбия, а четири са в главен ремонт в Беларус “, сподели той и добави, че сега Сърбия доближава равнището на военновъздушните сили на СФРЮ.
„ Чакаме деня, когато ще дойдат и хеликоптерите. Ние се занимаваме с броя на самолетите. Но това се отразява на общите качества на нашата войска. Летателните часове са повече, има повече прихващания във въздуха, което ни дава сигурност “, сподели генералът.
Що се отнася до военния церемониал, който ще се състои на 24 март във връзка 24-ата годишнина от експанзията на НАТО против Сърбия, Мойсилович съобщи, че по този метод армията ще даде своя принос в отбелязването на датата на започването на бомбардировките.
Той заяви, че тогава ще полетят „ МиГ “-овете, с които разполага сръбската войска и те ще бъдат показани пред жителите.
„ Разбира се, няма да можем да покажем всичко, което имаме разполагаем, само че ще демонстрираме нашите качества,, с цел да може армията да е подготвена и стимулирана да извършва всички задания “, изясни Мойсилович.
По неговите думи, сръбската войска е подготвена да реагира на всяка рецесия в района.
Що се отнася до материалното състояние на бойците, Мойсилович е обнадежден от обстоятелството, че цялото държавно управление мисли за своите бранители на сигурността.
„ Имахме нарастване на заплатите и това демонстрира, че страната стои зад армията “, началникът на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР