Кметът на Благоевград Методи Байкушев: Сигурен съм, че в този

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев: Сигурен съм, че в този
Коментари Харесай

Дипломира се Випуск 2024 на Американският университет в България /Видео/

Кметът на Благоевград Методи Байкушев: Сигурен съм, че в този миг даваме на света нови водачи

Днес, от 10:30 ч. в университетския комплекс „ Скаптопара “ в Благоевград, се състоя тържествена гала по връчванена дипломите на випуск 2024 на Американският университет в България (АУБ)

Близо 200 бакалаври и 24 магистри от разнообразни страни, ученици на Американския университет в България, получиха дипломите си на публична гала в Благоевград.

Тя стартира с тържествена върволица, под музикалния акомпанимент на Биг Бенд - Благоевград, последвана от осъществявания на химните на Република България и на Съединени американски щати и встъпително слово на президента на АУБ доктор Марги Енсайн. По традиция студентите приветстваха и благодариха на своите родители и близки с бурни овации.

„ Някои от Вас може би знаят, че съм преподавал в АУБ през 2017-2018 година

Всъщност тези 2 години трансформираха живота ми. Днес желая да Ви благодаря за това, че Благоевград бе Ваш дом последните няколко години. Нямам подозрение във Вашите бъдещи персонални достижения, само че каквото и да вършиме инвестирайте всичките си старания, гений, сила и свободно време в триумфа на Вашите общности. Сигурен съм, че в този миг даваме на света нови водачи. На добър час и Бог да Ви благослови! “, сподели в приветственото си слово от трибуната кметът на Благоевград Методи Байкушев.

На дипломирането на випуск 2024 в спортната зала на кампуса на АУБ участваха още посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен, ръководителят на Борда на настоятелите на Американския университет в България Майкъл Марвин, преподаватели и други публични посетители. На финала абитуриентите от Випуск 2024 хвърлиха шапките си високо във въздуха.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР