На заседанието си днес Министерският съвет предстои да се разгледа

...
На заседанието си днес Министерският съвет предстои да се разгледа
Коментари Харесай

Правителството ще разгледа Закон за личния фалит

На съвещанието си през днешния ден Министерският съвет следва да се прегледа план на Закон за неплатежоспособност на физическите лица (ЗНФЛ), оповестиха от пресслужбата на кабинета.
 
Без нито един глас " срещу ", само че с голям брой забележки и със поръчка за преправка на доста от ситуациите в него, правната комисия одобри на първо четене плана на ЗФНЛ на 30 ноември предходната година. Страната ни единствена в Европейски Съюз няма сходен закон.
 
Законопроектът бе подложен на критика от омбудсмана и съдиите, които имаха много забележки по правната логичност на закона, които правосъдното ведомство евентуално е взело поради. Министрите ще обсъдят още предложение до президента за награждаване на Елко Хазан с медал " Стара планина " - първа степен.
 
В дневния ред е и предложение до Народното събрание за одобрение на съглашение сред страните по конвенцията за полицейско съдействие в Югоизточна Европа за автоматизиран продан на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни транспортни средства.
 
Проект на Меморандум за съгласие за морско съдействие сред Министерството на превоза и известията на България и Министерството на морските работи на Пакистан следва да разиска още държавното управление.
 
То ще прегледа и план на още един меморандум - за съгласие сред Министерството на младежта и спорта на България и Министерството на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина в региона на младежта и спорта.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР