На трето място е поставен Тел Авив, културният и икономически

...
На трето място е поставен Тел Авив, културният и икономически
Коментари Харесай

Ню Йорк и Сингапур са най-скъпите градове за живот в света през 2022 г.

На трето място е подложен Тел Авив, културният и стопански център на Израел, който през предходната година оглавяваше класацията.

Ню Йорк за първи път оглавява класацията на аналитичния център " Икономист интелиджънс юнит " (Economist Intelligence Unit) за най-скъпите градове в света от позиция на разноските за живот, изравнявайки се със Сингапур, който постоянно е преди всичко, съобщи Франс прес.

" Цените скочиха с 8,1 % приблизително за една година (в локална валута) в 172 от най-големите градове по света. Това е най-сериозното им покачване, записано от най-малко 20 години ", се споделя в отчета за разноските за живот в света през 2022 година, оповестен през днешния ден от сп. " Икономист ".

На трето място е подложен Тел Авив, културният и стопански център на Израел, който през предходната година оглавяваше класацията.

Разходите за живот в най-големите градове в света нарастват на фона на войната в Украйна и рестрикциите в някои райони против разпространяването на ковид, които затрудняват веригите за доставки, най-вече на енергийните артикули и на храните, сочат данните на " Икономист интелиджънс юнит ".

Големите градове в Съединени американски щати се изкачват в класацията поради мощния $ през последните месеци, който се преглежда като сигурна инвестиция по време на рецесия. На този декор Лос Анджелис се издига до четвъртото място, а Сан Франциско - до осмо.

Руската столица Москва се изкачва с 88 места в класацията до 37-ма позиция поради растежа на цените в изискванията на наложените на Русия наказания от страна на Запада и динамичния енергиен пазар, отбелязва " Икономист интелиджънс юнит ".

Повечето от другите огромни европейски градове обаче падат в класацията. Париж губи четири позиции и е на девето място измежду най-скъпите градове в света.

Столиците на разкъсваните от цивилен войни Сирия и Либия - Дамаск и Триполи, са най-евтините градове в класацията на " Икономист интелиджънс юнит ", добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР