На традиционния събор на връх Бузлуджа, на който се отбелязват

...
На традиционния събор на връх Бузлуджа, на който се отбелязват
Коментари Харесай

БСП на Бузлуджа: край на прехода, борба с корупцията и възмездие

На обичайния събор на връх Бузлуджа, на който се означават 126 години от основаването а социалистическата политическа организация, Българска социалистическа партия се разгласи слагане на " завършек на прехода " и за единство на народа, с цел да има той силата да реализира, каквото желае " ; за полемика за правосъдна промяна и за слагане на завършек на паралелната страна, която коствала 10 милиарда лева, за битка с корупцията по високите етажи на властта, чийто началник да бъде избиран от президента Румен Радев, както и за унищожаване на " политико-икономическата мафия ", с цел да има пари за нарастване на пенсиите на възрастните хора и за обучение на децата.

На емблематичната за левите поляна под мотото " Единни за България, която обичаме " по данни на " Позитано " 20 се събраха към 60 хиляди души, които пристигнаха с проведени рейсове от цялата страна още рано сутринта – с цел да видят " чинията, която партията не може да си вземе ", с цел да " хапнат скара и пият бира с приятели ", да " послушат малко осъществявания " и да " чуят словото на водача Корнелия Нинова ".

 Българска социалистическа партия на Бузлуджа: завършек на прехода, битка с корупцията и отмъщение
© Българска социалистическа партия пресцентър

Един чернокож, национални танца и " движещата мощ на партията "

Макар и формалният старт на тържествата да бе в 10.00, социалистите се настаняваха на поляната часове по-рано, с цел да хапнат за закуска и да заемат място – някои седяха на постелки, други на найлонови торбички. " Ела, маме, да видиш един чернокож пържи кебапчета ", обясняваше млада социалистка на детенцето си. До кебапчетата имаше сладолед, питиета, магнити с изображение на чинията, тениски, шапки, флагове на Българска социалистическа партия, на България и на Русия и така нататък

Ще има малко национални танци и след това ще чуем лидерката. Да забележим дали и тя ще каже, каквото си мисля – че към този момент тия доста ги е боязън от нас и ще падат от власт ", обясняваше един възрастен мъж а другаря си. Освен хора и тъпани в подгряващия концерт имаше присъединяване на оперна певица и на група " Виво Монтана ", а тъкмо в 11.30 на сцената се качиха управлението на Българска социалистическа партия, депутати и млади социалисти. Прозвуча химнът.

Преди водача пред събралите се на поляната бяха показани двама социалисти с думите - " един млад, самоуверен, упорит мъж със семейство и две деца " и " един човек, чието име задължава ". ървият бе общинският консултант от Етрополе Владимир Александров, който съобщи, че " с цел да добиеш първокласен материал, би трябвало да изхвърлиш ерозирали фракции " и че " Българска социалистическа партия дава първокласен артикул и може, би трябвало и ще ръководи в последващо държавно управление ". А вторият - депутатът Стоян Мирчев, който е внук на социолога проф. Стоян Михайлов от Централен комитет на Българска комунистическа партия. " Пред нас има един зложелател, който желае да подмени историята и да унищожи паметниците. Ще му позволим ли? Не-е-е-е! На наша страна е историята и вие тук ", съобщи Мирчев. Преди събора се разбра, че откакто шест години Българска социалистическа партия не се е възползвала от решението на първия кабинет на Борисов да придобие безплатно право на благосъстоятелност върху чинията на Бузлуджа, в този момент няма такава законова опция, а кабинетът " Борисов 3 " отхвърля да даде паметника на социалистите за безплатно прилагане за 10 години.

 Българска социалистическа партия на Бузлуджа: завършек на прехода, битка с корупцията и отмъщение
© Българска социалистическа партия пресцентър
След това водещата прочете одобрение от дългогодишния водач Сергей Станишев, който не бил в България. Накрая разгласи: " Коя е движещата мощ на Българска социалистическа партия? " И първите редици отвърнаха: " Корнелия! ".
" Обичам ви, че не сме част от ръководството на суджука "
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова излезе на края на сцената и приказва повече от 20 минути, в които разгласи, че " държавните управления са краткотрайни, а България е безконечна и Бузлуджа е на България " и че при разходка по поляната е чула паниките на хората за битите в последно време хора, за служащите, наречени " търтеи " и за незапазена българщина.
" Нашето общество се раздира от ненавист и експанзия. Рискуваме емблемата на последния кабинет на Борисов да бъде " Българи бият българи ", разгласи Нинова. Затова тя изиска - " да обединим народа си, да му върнем вярата, че силата е в него ", " да го освободим от страха, апатията и безразличието и да му посочим път ". За да станело това, народът трябвало да има вяра в своите водачи; политиците трябвало да бъдат същински.
Лидерът на Българска социалистическа партия благодари на социалистите за смяната, която са създали през последната година – успеха на Румен Радев на президентските избори, въвеждането на директен избор за водач на Българска социалистическа партия и ограничаването в броя на годините, в които един социалист може да бъде народен представител.
" Свалям шапка – на химна, на героите, на вас, скъпи социалисти! Обичам ви! Благодаря ви! Загубихме парламентарните избори, само че увеличихме три пъти поддръжката за Българска социалистическа партия. Дойде изкушението да се съюзим с ГЕРБ. Благодаря ви, че проявихте мъдрост, която лежи на идеология и стратегия, а не на персоналната полза на 100 души в партията. Благодаря ви, че не позволихте да сме част от ръководството на суджука ", сподели Нинова пред социалистите.
Пътят на България – " към Европа, която е солидарна "
Лидерът на Българска социалистическа партия очерта пътя, по който новите водачи би трябвало да водят народа: " От нас се чака да посочим път на България, да дадем друго развиване на България, различен живот на народа си. И какво да бъде то? България в Европа, само че Европа – единна, мощна, солидарна най-много с жителите си, а не с монополите и бюрокрацията ". Нинова даде образец по какъв начин ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер я е цитирал, че не би трябвало да има двоен стандарт в храните в другите елементи на Европа и разгласи, че на България може да се чува гласът, когато има " държавници, партия и народ, които отстояват националния си интерес в общия европейски дом ".

 Българска социалистическа партия на Бузлуджа: завършек на прехода, битка с корупцията и отмъщение
© Българска социалистическа партия пресцентър

" За да имаме самочувствие на водачи в Европа, първо би трябвало да си оправим страната. Днес народът ни има потребност от тактика: " България – завършек на прехода и постпреходна, обективна, солидарна и с равни права страна, с народен интерес, който отстоява с темперамент на открито ", разгласи още Нинова. Тя изиска социалистите да приготвят дружно тази тактика, която да спре монополите, задкулисието и да отстрани " просешката сопа ".
Как да се преборят с мафията или правосъдна промяна, както някои я назовават
" Ще има пари за пенсии, ще има пари за обучение, ще има пари за опазване на здравето, за читалища и просвета, за земеделие, в случай че създадем едно – в случай че унищожим политико-икономическата мафия и премахнем паралелната страна, която краде 10 милиарда лева годишно от вас ", съобщи още Нинова. Тя сподели, че " някои му споделят правосъдна промяна ", която дълги години била имитирана от доста политици, а Българска социалистическа партия някак си седяла настрани от този развой.
" Днес, пред цялата партия ви предлагам да поемем самодейността. Днес апелирам да отворим полемиката кое ще ни помогне да спасим страната си от тази мафия. Закони, хора и отмъщение за тези, които са нарушители ", разгласи още Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че ГЕРБ предлага реплика на битката с корупцията по високите етажи на властта и стартира свое предложение – с тази задача да се заеме отраслова дирекция в ДАНС, която обаче да бъде извадена от организацията. " Кой да я ръководи? Те оферират Бойко Борисов. Аз предлагам друго – има един човек, който е определен директно от народа с 2 млн. гласа и не е част от това статукво; който потвърди, че е честен. Нека президентът Румен Радев да дефинира шефа на това звено ", предложи Нинова. И добави – останалите членове на звеното да бъдат определени с 2/3 квалифицирано болшинство от Народното събрание. По думите й – социалистите би трябвало да дискутират концепцията в този момент, с цел да може през септември партията да започва такава промяна.

 Българска социалистическа партия на Бузлуджа: завършек на прехода, битка с корупцията и отмъщение
© Здравка Андонова

" Ако реализираме тези две неща – да върнем вярата на народа си и да му дадем възприятието за правдивост, то ние ще осъществим нашата фантазия ", съобщи Нинова. Накрая всички изпяха " Моя страна, моя България ". " Единни ", само че без старите лица
Макар и водачът на Българска социалистическа партия да приказва за обединяване, което да тръгне от партията, в нея има напрежение около ръководителя на пловдивската конструкция Георги Гергов. В понеделник той разгласи пред Би Ти Ви, че е водил диалози за коалиция сред социалистите и ГЕРБ, както и че сегашният водач би трябвало да си върви " по-раншко ". Днес Гергов бе на поляната с жена си.
На сцената и от първите редици на поляната липсваха по-старите лица на Българска социалистическа партия и към този момент някогашни депутати, както и предходните водачи Сергей Станишев и Михаил Миков. С опрощение, че е в чужбина Станишев бе изпратил послание, в което се споделя, че страната ни е изпаднала в обърканост, а третият кабинет на Борисов ръководи по остарелия циничен модел. Заради това пред Българска социалистическа партия имало нова отговорност – да направи мощен, упорит, само че и реален проект за бъдещето на България, която да е просперираща и солидарна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР