На теория икономическите мерки на правителството са много хубави, но

...
На теория икономическите мерки на правителството са много хубави, но
Коментари Харесай

Алибегов: Няма как малък и среден бизнес, който не работи, да плаща 40% от заплатите и осигуровките към тях

 " На доктрина икономическите ограничения на държавното управление са доста хубави, само че практиката наподобява по различен метод. Не разбирам по какъв начин ще борим рецесията с заеми, които би трябвало да се връщат. Бизнесът би трябвало да вземе в допълнение заеми - защо обаче не е ясно ".

Това разяснява пред bTV Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията. По думите му с тези ограничения, които чухме през вчерашния ден, няма да преборим рецесията.

" Към този миг множеството чиновници в нашия отрасъл са пуснати в неплатен отпуск. По моя информация от април стартира всеобщо освобождение в бранша ", добави той.

Според Алибегов мярката 60 на 40 няма да работи за дребния и междинния бизнес, тъй като той е затворен.

" Няма по какъв начин дребен и междинен бизнес, който не работи, да заплаща 40% от заплатите и осигуровките към тях ", сподели той.

" Като свърши тази рецесия, стартира икономическата рецесия. Тук някъде се къса нишката сред това, което споделяме ние, и това, което ни оферират от страната. Ако става дума за два-три месеца, ще отворят 50% от обектите, а другите ще са банкрутирали. Ако останат тези ограничения и не пристигна никакъв спомагателен пакет, отвън заемите, три месеца след отварянето ще отпаднат още 25%. Малкият и междинният бизнес нямат никакви запаси, никакъв буфер ", на мнение е Ричард Алибегов.

Той предвижда, че идващите два месеца заведенията най-вероятно ще продължат да са затворени
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР