На телефон 112 постъпва сигнал за нехарактерен горски пожар край

...
На телефон 112 постъпва сигнал за нехарактерен горски пожар край
Коментари Харесай

Спасиха ранени при „авиокатастрафа” край Стара Загора

На телефон 112 постъпва сигнал за нетипичен горски пожар край Старозагорски минерални бани. Малко по-късно е подаден сигнал за липсващ от радарите пътнически аероплан. Реакция при авиокатастрофа беше тематиката на обучение, в което се включиха над 100 чиновници на противопожарните служби от Стара Загора, Казанлък, Чирпан, от област Пловдив и Велико Търново. В взаимната подготовка участваха още полицейски екипи, незабавна помощ и доброволни формирования. Запалилият се аероплан беше загасен и се пристъпи към избавяне на ранените пасажери.
 uchenie-03  uchenie-02  uchenie-01
„ През последните три години вършим тренировки във връзка с търсене и избавяне на хора, потърпевши при авиокатастрофи. Последната беше на летището Чилингирово в Пловдив ” – сподели старши комисар Красимир Шотаров, шеф на Дирекция „ Оперативни действия ” в Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.

При злополуката, кабината на самолета е паднала в езерото, в чиито води се намираха двама от екипажа. Спасителни и водолазни екипи се насочиха с моторни лодки и извадиха потърпевшите невредими. Те съумяха да открият и черната кутия, с цел да открият повода за тежкия случай.

„ Заедно с това търсим в горската околност още хора, които вероятно са потърпевши при самата злополука ” – сподели още старши комисар Шотаров.

Целта на учението е да се ревизира по какъв начин взаимодействат всички структури на Единната избавителна система при авиокатастрофа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР