На тазгодишния един рекламодател направи особено впечатление, защото за разлика

...
На тазгодишния един рекламодател направи особено впечатление, защото за разлика
Коментари Харесай

Един бизнес похарчи $21 милиона за три реклами на Супербоул и всички вече знаят името му

На тазгодишния един рекламодател направи изключително усещане, тъй като за разлика от другите, се появи цели три пъти на екран. В цифри тези три предавания значат 21 милиона $, защото цената на 30-секунден спот е 7 милиона $.

Брандът с тройната инвестиция съумя да озадачи даже и хората от бизнес средите - той е приложението за извършване на покупки Temu, което е на година и няколко месеца.

Един и същ негов видеоклип се появи три пъти, в това число след. Рекламата е по-скоро елементарна - няма звезди, нито какъвто и да било прочувствен заряд. В клипа анимирани герои танцуват на ария, на която се припява името на марката, и виждат артикули като дънки за 6,99 $ или рокля за 9,99 $.

Посланието е, че феновете могат да пазарят като милиардери – непрестанно, за развлечение и без да обръщат внимание на ценовите етикети.

Повечето компании поставят огромни старания и вкарват свръх суми, с цел да създадат реклами, чиято стойност най-после се равнява на най-скъпите недвижими парцели в Америка. Всичко това с вярата, че целевата им публика би разискала рекламата им - не просто да я харесва или толерира.

За Супербоул Temu възприема изцяло противопоставен метод - най-обикновен клип (на фона на, които наподобяват на филмови откъси от трагични и екшън филми) пред най-голямата аудитория, която може да се купи с пари.

Голяма част от американците евентуално към този момент са почнали да си припяват припева от клипа. Плюс, че са разбрали вярното наречие на марката (Тему, не Тийму), написа The Atlantic.

Какво въпреки всичко е Temu

Temu e един от бързо разрастващите се търговци на дребно, които са основани в Китай, само че обслужват американския пазар и други огромни страни, в това число Англия и Австралия. Неин притежател е PPD, групата зад китайския колос за онлайн извършване на покупки Pinduoduo. Компании, сходни на Temi са колосът за бърза мода Shein и TikTok Shop.

Тези търговци оферират голям избор от извънредно евтини потребителски артикули. Те се конкурират между тях в опит да оспорят господството на Amazon - главен медиатор сред китайските производители и американците, които купуват техните артикули. Тези компании нормално са и измежду, поради огромния си въглероден отпечатък и, които оставят след себе си.

Temu безусловно харчи цяло положение в опит да усили известността си измежду американците.



Според компанията за данни Sensor Tower приложението на Temu е било осмото най-изтегляно в международен мащаб предходната година и номер едно в Съединените щати. Temu е натрупала 51 милиона дейни месечни консуматори единствено през януари, което е съвсем 300% повече от 13 милиона през същия месец на предходната година.

Temu харчи нападателно за реклама и е вторият максимален рекламодател във Фейсбук през последните три месеца на 2024 година, на второ място след Amazon.

От самото начало Temu наподобява е схващат, че едно от най-големите трудности, пред които са изправени в Съединени американски щати, е това да популяризира името си.

Съединените щати са зрял потребителски пазар – Amazon господства онлайн търговията на дребно, а Walmart и Target от дълго време са двата съществени съперника на Amazon. Насищането със междинни и дребни търговци също е задушаващо, тъй че е мъчно човек да не се запита нуждае ли се някой в действителност от Temu.

Мнозинството от американците от дълго време споделят, че избират да купуват артикули, създадени в страната, а забележителен брой консуматори настояват, че се опълчват на продуктите, създадени в Китай. Но тези желания стартират да се огъват, когато задграничните артикули са по-евтини.

Днес на процедура съвсем всички американци рутинно купуват потребителски артикули, които са създадени другаде. Amazon способства доста за това - постепенно, само че несъмнено. Чрез необятното предложение на артикули от интернационалните продавачи на трети страни, безредния потребителски интерфейс и големият брой разгласи, основани от хора, незнаещи британски език. Това наподобява накара милиони души да свикнат с преводи, които биха изглеждали отвратително рискови преди десетилетие, изяснява The Atlantic.

Изглежда, че Temu ще стъпи точно на този табиет. Едно от първите трудности пред младия бранд е да се увери, че всички знаят името му.

Историята подсказва, че човек би трябвало да е песимистичен към бизнеси, които се пробват да употребяват толкоз скъпа реклама, с цел да наложат избрани асоциации. Най-пресният образец е взривът на крипто пазара, който се малко откакто пръсна обилни суми в телевизионна и интернет реклама.

Temu обаче избира да се стреми към познаваемост на марката, вместо към искра или шумни партньорства със звезди. Липсата на придирчиви мега звезди или заплащането на авторски права за известни песни значи, че рекламата ще може да се пуска елементарно наново по време на всевъзможни излъчвания.

Подбива ли Temu цените в рекламата

Temu направи редица маркетингови ходове през миналата година. Един от тях е изливането на милиони долари за проявлението на своите артикули в описи за търсене и разнообразни уеб сайтове в интернет.

Според The Wall Street Journal, тези големи разноски - дружно със относително по-малката акция на Shein - са били задоволителни, с цел да покачат цената на рекламата в целия интернет. На собствен ред, това е вдигнало и облагите на Гугъл и Meta, които управляват по-голямата част от онлайн рекламата. Това стартира да изяжда и немалка част от съперниците, които в този момент би трябвало да заплащат по-високи сметки за реклама.



Заслужават ли си напъните

Миналата година Temu прави почти 16 милиарда $ от продажби.

Компанията харчи доста, с цел да се показа пред допустимо най-вече хора, допустимо най-бързо, и продава на толкоз ниски цени, които за някои наподобяват математически невъзможни.

Междувременно Temu (също като Shein) е упреквана в продажба на артикули, които са създадени с насилствен труд, с цел да реализира тези ниски цени. Подозира се, че компанията краткотрайно продава артикули на загуба в опит да завземе пазарен дял от съперниците си. Temu досега е отричала и двете изказвания, съгласно Wall Street Journal.

Amazon също понижи цените си през последните години, с цел да накара скептичните купувачи да се възпламенят по онлайн извършването на покупки.

Рекламата е по едно и също време повече и по-малко мощна, в сравнение с хората нормално считат, че е, написа The Atlantic. Почти в никакъв случай не е задоволително да превърнете артикул или услуга във феномен от нулата - в случай че беше по този начин, историята нямаше да е изпълнена с толкоз доста известни провали, един път издигнати от големи маркетингови бюджети.

„ Да вършиме бизнес без реклама е като да намигате в тъмното. Вие знаете, че го вършиме, само че не и останалите ", гласи откъс на Уолтър Стюард.

В световната маркетингова система в действителност е належащо въпреки всичко да има някаква реклама. В противоположен случай е невероятно доста хора да схванат, че вашият бизнес съществува. Дългосрочният триумф на Temu ще зависи от доста повече от рекламите, само че в случай че марката се провали, това няма да е, тъй като никой не знае името му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР