На своята 29-а годишна церемония за награждаване на изявени студенти,

...
На своята 29-а годишна церемония за награждаване на изявени студенти,
Коментари Харесай

Студентка от България е носител на президентския медал - най-голямото отличие на Американския университет

На своята 29-а годишна гала за награждаване на изявени студенти, която се организира през вчерашния ден, Американският университет в България (АУБ) отличи своите най-хубави студенти. Церемонията, известна като Honors Convocation, е обичайната за американските университети и се състоя в спектакъл „ Д-р Карл Джераси “ в Студентски център „ Америка за България “. За своите триумфи бяха наградени над 60 студенти, хорът на АУБ, който отбелязва своята 30-годишнина, както и 3 преподаватели.

Най-голямото самопризнание наHonors Convocationе президентският орден . Тази година той бе връчен на Велияна Георгиева (България), която следва да се дипломира с две специалности – „ Политически науки и интернационалните връзки “ и „ Икономика “.

Да получа премията „ Президентски медалист 2023 “ е невероятна чест за мен “, сподели Велияна. „ Тя е самопризнание за цялата ми упорита работа през годините и ме въодушевява да работя още по-усилено за бъдещето. Да работя за себе си, за фамилията си и за един по-добър свят . “

След приемането си в АУБ тя влиза в редиците на студентското държавно управление в началото като сенатор, по-късно като вицепрезидент, а понастоящем е президент. В момента също е вицепрезидент на „ Модел на Европейски съюз “–Благоевград, както и член на Phi Beta Delta . След опустошителните трусове в Близкия изток Велияна става съосновател на доброволчески корпус за Турция и Сирия в кампуса. През 2022 година съставлява АУБ на конференцията за гражданска ангажираност (Get Engaged Civic Engagement Conference) на Open Society University Network. През есента тя ще се причисли към магистърската стратегия по стопанска система в Science Po в Париж – една от най-престижните просветителни институции в Европа. След като приключи магистратурата си, има намерение да се завърне в България и да работи за сбъдването на фантазията си – да трансформира родината си в добре развита народна власт, дом на амбициозни и добре образовани хора.

Сара Якимовска, Кирил Хаджийски, Тихомир Михайлов и Тодор Иванов получихаспециална премия за гражданска храброст , както и благодарствено писмо от притежателите на Red Box Car в Ред Лодж, Монтана, Съединени американски щати. След пагубно наводняване в региона дребен екип на Red Box Car, състоящ се от четиримата студенти от АУБ, които са там по програматаWork&Travel,и няколко други чиновници, оказват скъпа помощ на нуждаещите се, като в продължение на 10 дни разпределят повече от 250 порции храна дневно и вземат участие в почистването след бедствието.

На церемонията Honors Convocationв АУБдесетки студенти бяха наградени за високи университетски триумфи в разнообразни области :информационни системи, компютърни науки и софтуерно инженерство, математика и естествени науки, стопанска система, бизнес администрация, политически науки и интернационалните връзки, европеистика, публицистика и всеобщи връзки, литература, логика на психиката , модерни езици, кино изкуство и музика.Университетът връчи оценки и на най-изявените преподаватели , които поддържат студентите в устрема им към изява и в подготовката за кариерното им развиване.

Няма по-голямо задоволство за нас от това да разпознаваем най-хубавите студенти и преподаватели “, уточни президентът на АУБ доктор Дейвид Еванс . „ Тази гала е от изключително значение, тъй като посредством нея насърчаваме изявите на нашата общественост и честваме значимите триумфи на своите студенти и преподаватели. Гордеем се с нашите студенти, които наред с академичната активност са постоянно подготвени да отделят време и старания за публични дела “, добави той.

По време на събитието АУБ връчи награди и за забележителни достижения отвън сферата на университетските области през миналата година – програмиране, гражданска ангажираност, водачество, изкуство и спорт. Церемонията приключи с химна на студентитеGaudeamus igitur, изпълнен от присъстващите дружно с хора на университета, който също беше измежду наградените – с отличие за общностна естетика.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР