На свое събрание от 14 февруари 2019 г. общинската организация

...
На свое събрание от 14 февруари 2019 г. общинската организация
Коментари Харесай

ГЕРБ-Велико Търново номинира осем кандидати за Европейския парламент

На свое заседание от 14 февруари 2019 година общинската организация на Политическа партия ГЕРБ във Велико Търново номинира осем претенденти за депутати в Европейския парламент във връзка идните евроизбори през месец май на актуалната година. В събранието участваха 86 души, регистрирани от Комисията по избора.
Общинският началник Евгени Стоев разгласи дневния ред и прочете писмо от София, съдържащо решение на Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ от 17 януари 2019 година за присъединяване на ГЕРБ в идните избори. С решението се дефинират критерии за претенденти на политическата партия за членове на Европейския парламент. Според критериите, могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на ГЕРБ, които със своя публичен престиж и дейна гражданска позиция потвърждават, че работят в полза на българските жители, и със своята досегашна активност като членове на европейския парламентаризъм да се употребяват с доверието на сътрудниците от ЕНП и да имат социална интензивност към решаването на проблемите на българските жители и европейските институции. Номинираните следва да имат знания по методите на действие на Европейския съюз, структурата на Европейския парламент, настоящите комисии и европейските политически процеси, да са честни и способени, да се употребяват с уважението на своите съграждани, да имат качества за работа в екип и професионализъм, да има равнопоставеност сред мъже и дами, да владеят документално и говоримо най-малко един от следните езици – британски, немски или френски език, и други
По реда на постъпване на номинациите, бяха издигнати следните кандидатури:
Цветан Цветанов - ръководител на Парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ, заместник-председател на Политическа партия ГЕРБ и лидер на листата за IV Великотърновски многомандатен изборен район;
Даниел Панов - кмет на община Велико Търново.
„ Той е деятелен, новаторски, пробивен, със слайдовете показахме какво е правил към този момент втори негов мандат, който изтича, по този начин, че може да заеме това място и да се подреди до евродепутатите “ – сподели Евгени Стоев в качеството си на номиниращ;
Ева Майдел – член на Европейския парламент (2014 – 2019), в Комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите (IMCO) и в Делегациите за връзки с Китайската национална република и Съединени американски щати. Единственият български представител в Комисията по стопански и парични въпроси (ECON). Председател на Международното европейско придвижване от края на 2017 година
„ Голям другар на Велико Търново, потвърдила с първия си мандат, че заслужава и втори мандат “ – сподели в поддръжка на номинацията си Петя Божкова.
Мария Габриел – комисар с сектор „ Цифрова стопанска система и цифрово общество “ в Европейската комисия, заместник-председател на групата EНП в Европейския парламент (2014—2017), член на Националния изпълнителен съвет на жените; ГЕРБ България (2017-2019).
„ Тя владее главните европейски езици и би могла да продължи с триумф да показва нашата страна в Европарламента “ – съобщи проф. Михаил Харалампиев.
Андрей Новаков - член на Европейския парламент (2014 – 2019) в Групата на Европейската национална партия (Християндемократи), в Комисията по районно развиване, Делегацията за връзки с страните от Централна Америка и Делегацията в Евролатиноамериканската парламентарна асамблея.

„ Благодарение и на него са планувани с 4 милиарда евро повече за България в идващия програмен интервал “ - сподели Деян Хаджийски.
Андрей Ковачев – член на Бюрото на Европейския парламент, заместник-председател на Групата на Европейската национална партия (Християндемократи) в Европейския парламент (2014 – 2019), квестор, член на Комисията по външни работи, Подкомисията по правата на индивида и Делегацията за връзки със Съединените американски щати, беше номиниран от Росен Иванов.
Емил Радев – член на Европейския парламент (2014 – 2019) в Групата на Европейската национална партия (Християндемократи), в Комисията по правни въпроси, Делегацията в комитетите за парламентарно съдействие ЕС-Казахстан, ЕС-Киргизстан, ЕС-Узбекистан и ЕС-Таджикистан и за връзки с Туркменистан и Монголия.
Емил Врежаков беше номиниран от Габриела Русева, която обоснова номинацията си с думите: „ Той е историк, работи в музея, постоянно е бил на линия в акции. Смятам, че има всички нужни качества да стане част от националната селекция. “
Евгени Стоев поздрави присъстващите от името на кмета на община Велико Търново, който има задължения отвън града, само че честити празника на всички.
Събранието се състоя според авансово оповестения График за осъществяване на номинационни събрания за евродепутати на Политическа партия ГЕРБ за област Велико Търново. Протоколът ще бъде изпратен в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР