На снимката: Антоан Гризман, Лео Меси и Ашраф Хакими Спортната

...
На снимката: Антоан Гризман, Лео Меси и Ашраф Хакими Спортната
Коментари Харесай

От Мартинес до Мбапе: Кой влиза в идеалния отбор на Световното по футбол

На фотографията: Антоан Гризман, Лео Меси и Ашраф Хакими
Спортната редакция на английското издание „ Гардиън “ избра 11 играча в скица 4-3-3, които станаха част от по този начин наречения „ тим на шампионата “. Той включва трима играчи от изненадващия полуфиналист Мароко и един от Англия.
Вратар: Еми Мартинес (Аржентина)
В последна сметка Мартинес е този, който стигна до огромния край и се подреди до спечелилите. Сред достиженията му се отличават спасяването в последния миг против Австралия, героичните дузпи против Франция и Нидерландия и спасяването на топката, запратена от Рандал Коло Муани в последната минута на продълженията на финала.
 Мартинес Емилиано Мартинес/Снимка: БТАДесен бек: Ашраф Хакими (Мароко)
Той участва частично поради онази незначителна победа от дузпа против Испания. Но също и за отличната отбрана и авантюристичните му набези. На това международно състезание, нито един десен бек не беше по-добър от Хакими, който даже принуди Франция да смени тактиката си за полуфинала. Мароко разполага със мощен коз в ръкава си.
 Ашраф Хакими Ашраф ХакимиЦентрален бранител: Джон Стоунс (Англия)
Едно самопризнание: Стоунс попада тук, тъй като е неправилно да има толкоз доста мароканци, колкото аржентинци. И въпреки всичко той имаше доста мощен шампионат – беше спокоен и класен за Англия, която резервира три чисти мрежи в пет мача и се показа доста добре против Франция.
 Джон Стоунс Джон СтоунсЦентрален бранител: Йоско Гвардиол (Хърватия)
Най-добрият централен бранител в надпреварата е съдбоносен за великолепие. Лесно е да се разбере за какво Челси желае да го притегли. Не се заблуждавайте от сложната му среща с Лионел Меси, струва си да се спомене метода, по който 20-годишният младок разчита играта, прихващанията, твърдостта му и увереността с топката.
 Йоско Гвардиол Йоско ГвардиолЛяв бек: Нусаир Мазрауи (Мароко)
Изненадващо мъчно е да се намерят претенденти за ляв бек. Рафаел Герейро? Не тъкмо. Тео Ернандес? Не и след представянето му против Аржентина и Англия. Така че би трябвало да е Мазрауи. Единственият му минус е, че се контузи преди четвъртфиналите. Преди това 25-годишният футболист на Мароко беше извънреден.
 Нусаир Мазрауи Нусаир МазрауиЦентрален халф: Софиян Амрабат (Мароко)
Той е движещата мощ на брилянтните новобранци на Уалид Реграги. Амрабат в никакъв случай не спираше да бяга, в никакъв случай не спираше да оказва напън и направи борбата на шампионата с Килиан Мбапе. Играта му може да убеди Тотнъм да възобнови интереса си към играча на Фиорентина.
 Софиян Амрабат Софиян АмрабатЦентрален халф: Алексис Мак Алистър (Аржентина)
На този пост можеше да бъде Джуд Белингам, който беше ефектен в множеството мачове на Англия. Можеше да бъде и Лука Модрич, който оказа помощ на Хърватия да доближи третото място. Но видяхте ли какъв брой красиво Мак Алистър претегли последната си топка за гола на Анхел Ди Мария във финала? Така разкри, че има успокоение и качество за най-голямата футболна сцена.
 Алексис Мак Алистър Алексис Мак АлистърЦентрален халф: Антоан Гризман (Франция)
Беше тъпо, че Гризман падна под упованията на финала. Не приличаше на себе си. Той е толкоз интелигентен състезател и блестеше в нова роля на номер 10, изключително когато разбалансира Англия. Младите гении би трябвало да се учат от неуловимите позиции, които Гризман заема и успеваемостта на резултатите му.
 Антоан Гризман Антоан Гризман/ Снимка: БТАДясно крило: Лионел Меси (Аржентина)
Да!!! Да!!! Да!!!
 Лионел Меси Лионел МесиЦентрален нападател: Хулиан Алварес (Аржентина)
Шампионите бяха доста по-динамични, откакто замениха Лаутаро Мартинес с Алварес. Нападателят на Манчестър Сити работеше неуморно с топката, съумя да се оправи с тичането на Меси и означи четири гола. Така се подреди измежду една от пробивните звезди на Световното състезание.
 Хулиан Алварес Хулиан АлваресЛяво крило: Килиан Мбапе (Франция)
Потресаващо е, че той вкара хеттрик против Аржентина и все пак се оказа на губещата страна. И че приключи с осем гола. И че е отбелязал 12 гола на две международни шампионати. И че има четири гола в два финала. И че през днешния ден навършва едвам 24 години. Страхотен!
 Килиан Мбапе На фотографията: Килиан МбапеТреньор
Лионел Скалони (Аржентина)
 Лионел Скалони Лионел Скалони/Снимка: БТАРезерви:
Доминик Ливакович (Хърватия), Боно (Мароко), Науел Молина (Аржентина), Ромен Саис (Мароко), Кристиан Ромеро (Аржентина), Маркос Акуня (Аржентина), Лука Модрич (Хърватия), Джуд Белингам (Англия), Енцо Фернандес (Аржентина), Букайо Сака (Англия), Азедин Унахи (Мароко), Джамал Мусиала (Германия), Коди Гакпо (Холандия), Хари Кейн (Англия), Анхел Ди Мария (Аржентина).

Текстът е оповестен в „ Гардиън “, преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР