На работна среща между заместник-министъра на здравеопазването д-р Тома Томов,

...
На работна среща между заместник-министъра на здравеопазването д-р Тома Томов,
Коментари Харесай

Положението се затяга: Ситуацията със свободните COVID легла...

На работна среща сред заместник-министъра на опазването на здравето доктор Тома Томов, шефа на СРЗИ доктор Данчо Пенчев и шефа на ЦСМП-София доктор Георги Гелев бяха разисквани изнесените в общественото пространство данни за проблеми с настаняването на пациенти с COVID-19 в столични лечебни заведения, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

Двамата споделиха пред доктор Томов безпокойството си от покачвания брой на заболелите в столицата и натиска върху лечебните заведения за болнична помощ.

Д-р Пенчев и доктор Гелев увериха заместник-министъра на опазването на здравето, че към сегашния миг в столицата има свободни кревати за консервативно и интензивно лекуване на хора с коронавирусна зараза.

Създадена е добра съгласуваност сред СРЗИ и ЦСМП-София, тъй че да не се позволява закъснение при обслужване на пациенти с COVID-19. Ситуацията със свободните кревати в София се следи непрестанно, защото тя е динамична.

Утре шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев ще събере шефовете на столичните лечебни заведения за възстановяване на взаимоотношението в системата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР