На ръба на кворума започна заседанието - с участието само

...
На ръба на кворума започна заседанието - с участието само
Коментари Харесай

На косъм: Парламентарната комисия прие правилата за избор на нов шеф на КПКОНПИ

На ръба на кворума стартира съвещанието - с присъединяване единствено на „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “, Българска социалистическа партия, един от към този момент някогашните депутати от „ ИТН “ и „ Възраждане “. След като стана ясно, че има кворум пристигнаха и двамата представители на Движение за права и свободи с поредност от оферти - всички водещи към към този момент обявената кандидатура за поста - на сегашния вътрешен министър Бойко Рашков.

Първото беше да не може за позицията да се кандидатира човек над 65 години. Рашков е на 67 години. Предложението не мина. Последва условие за уверение за психическа валидност и за непринадлежност към някогашната Държавна ситурност. Мнозинство отново нямаше, а вносителят - депутатът от Движение за права и свободи Александър Несторов изясни, че не става дума за оферти " АнтиРашков ": " Нашите оферти бяха принципнни и разумни на Конституцията. Искаме човек, който е психически кадърен да води тази толкоз значима комисия ".

Не мина предлагането и за избор с 2/3 болшинство от Народното събрание, а бламирането на концепциите на Движение за права и свободи Михал Камбарев от " Продължаваме Промяната " изясни с настоящия Закон за КПКОНПИ. Той удостовери, че след приемането на разпоредбите ръководещата партия ще внесе номинацията на Бойко Рашков. Другата обявена номинация е на следователя Бойко Атанасов - на " Възраждане ".

" Не знам, не мога да разясня техните претекстове и не знам какви са били. Чисто и просто имаше някои политически изявления, имаше и други, които следваха закона ", сподели Камбарев, представен от БНР.

Отворената процедура за правоприемник на Сотир Цацаров - при съществуването на импортиран - точно от " Продължаваме промяната " нов план за Антикорупционен закон разяснява и правосъдния министър Надежда Йорданова:

" Аз неведнъж съм заявявала, че персоналните въпроси би трябвало да вървят след структурните. Разбира се, народните представители имат право да избират персоналните промени ".

Предстои гласоподаване на разпоредбите в пленарна зала, а оттова стартират да текат периодите, съгласно които - в случай че се развие процедурата след към месец би трябвало да се стигне и до избора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР