На проведено онлайн заседание Министерския съвет разпредели нови около 1.3

...
На проведено онлайн заседание Министерския съвет разпредели нови около 1.3
Коментари Харесай

Нови около 1.3 млрд. лв. разпредели кабинетът

На извършено онлайн съвещание Министерския съвет разпредели нови към 1.3 милиарда лева, които са за безработни, бизнеса и за увеличение на заплатите на част от администрацията с 30%. Това стана часове преди министър председателят Бойко Борисов да разгласи пред актива на ГЕРБ, че е подготвен да се отдръпна от поста, само че държавното управление да изкара цялостния си мандат до пролетта на 2021 година

Един милиард лв. от парите са заем по новия европейски инструмент SURE за намаляване на рисковете от безработица. Останалите към 300 млн. лева, които са главно за повдигане на заплатите на работещите в държавната администрация, идват от държавния бюджет посредством вътрешни преструктурирания.

Решенията на държавното управление са взети преди да е изтекло общественото разискване на наредбата за увеличение на възнагражденията им, която беше оповестена на 1 август, а срокът е 14 дни. Това се прави за ведомствата да знаят с какви пари разполагат до края на годината, с цел да могат да си създадат сметките за нарастването на заплатите, обясниха от Министерството на финансите пред Mediapool.

Така чиновниците, които са на първа линия в битката с ковид, ще получат доста по-високи заплати със задна дата – от 1 август. Става въпрос за хонорари в 28 администрации, които са под шапката на 11 министерства.

Милиард заем за мярката 60/40
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР