На пресконференция на 19 януари 2023 г. Областният информационен център

...
На пресконференция на 19 януари 2023 г. Областният информационен център
Коментари Харесай

ОИЦ – Плевен отчете дейността си през 2022

На конференция на 19 януари 2023 година Областният информативен център в Плевен регистрира резултатите след първата година от осъществяването на план BG05SFOP001-4.007-0019-C01 „ Осигуряване действието на Областен информативен център – Плевен като част от Националната мрежа от Областни осведомителни центрове (2022-2023) ”, финансиран от Оперативна програма „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

25 осведомителни събития са проведени от специалистите през 2022 година във всички общини на региона – 180 гости на изнесените приемни по места са задали въпросите си и са получили настояща информация и промоционални материали.

Денят на Европа и Европейската седмица в България са тематиката на семинара, извършен през месец май дружно с възпитаници от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен, които разшириха и задълбочиха знанията си за Европейския съюз, за връстниците си в Европа, за опциите за професионална и личностна реализация в европейската общественост и за интензивно присъединяване в гражданското общество.

През декември представители на бизнеса, на неправителствения бранш, браншови организации, локални инициативни групи и общини от региона се включват интензивно в срещата, част от общата самодейност на Мрежата от ОИЦ за 2022 година, за новите съфинансирани от Европейски Съюз стратегии на България.

През годината са проведени три срещи за представителите на медиите в района, с цел да получат навременна информация за опциите за подкрепяне от европейските фондове, както и да бъдат осведомени за контрактуваните в региона планове.

250 запитвания на клиенти, постъпили на място в офиса, по имейл, телефон или през обществените медии, са обработени и са получили експертен отговор. В помощ на заинтригуваните екипът на Областния информативен център е създал и отпечатал 13 тематични дипляни в тираж от 650 броя.

Дейността на Центъра, финансирана в границите на сегашния план, продължава до края на 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР